BAFRA GİAD Kasım ayı iş yemeği ve istişare toplantısı yapıldı.

Sosyal Medyada Paylaş

BAFRA GİAD Kasım ayı iş yemeği ve istişare toplantısı yapıldı.

BAFRA GİAD Kasım ayı iş yemeği ve istişare toplantısı yapıldı.

 

Bafra Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen iş yemeği ve istişare toplantısı Bafra Belediye Başkanı Zihni ŞAHİN ve Ak Parti ilçe Başkanı Tuncay YURDUSEVEN’in katılımı ile gerçekleşti.

 

İşyemeği ve istişare toplantısında açılış konuşması yapan Bafra Genç İşadamları Derneğimiz  Başkanı Yavuz Selim MURATOĞLU ,

Bafra’mızın en sivil ve en etkili kuruluşu olma iddiasını sürdüren derneğimizin;fikir alışverişinde bulunmak,şehrimizin gelişimine katkı sunmak,farklı görüşlerin ortak bir paydada buluşmasını sağlamak ve genç fikirlerin topluma kazandırılması amacı ile düzenlediği istişare toplantısında Şehrimizin siyasetine ve geleceğine yön veren iki önemli isimle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Özellikle son üç yıldır art arda yaşadığımız seçim süreçleri,komşu ülkelerde yaşanan olağan dışı olaylar,halkımızın arasına sokulan nifak tohumlar bizleri maalesef ayrışmaya,birbirimizden uzaklaşmamıza neden olmuştur.Üzerine birde FETÖ nün gerçekleştirdiği 15 Temmuzda darbe girişimi ile ülkemiz adeta topyekün bir bölünmeye,iç savaşa ve çatışma ortamına doğru sürüklenmeye çalışılmıştır.

Milletimiz bu oyunu bozmuştur.Devlet Büyüklerimiz birlik içerisinde yeni bir ruh ortaya koymuştur ve Yeni kapı Ruhu olarakda tarihe geçmiştir.

İşte Bu noktada bizlere bir ders çıkarma gereği doğmuştur.Ayrılmanın,birbirimizi ötekileştirmenin hiçbir şekilde mantığı olmadığı ortaya çıkmıştır.

Halkın gösterdiği birlik tüm siyasilere ve yöneticilere örnek olmalı ve ülkemizin kalkınmasına,yeni bir ruh ve heyecan kazandırmalıdır.

Bugün bu toplantıyı gerçekleştirmekteki en büyük amacımız Bafra olarak ülkemize ne katabiliriz nasıl örnek olabiliriz sorusunun cevabını en etkili şekilde vermek içindir.

Bafra artık kabuğuna sığmıyor,Bafra artık gelişmek istiyor,Bafra artık sosyalleşmek istiyor,ekonomik kalkınma istiyor…..

Derneğimizin kurulduğu günden beri savunduğu görüş,ortak vizyon,amaç birliği ve öncelikli hedeflerin belirlenip uygulanmasıdır.Bu görüş doğrultusunda bir çok kez sizlerle bir araya geldik,hatta geçtiğimiz yıl özellikle Sayın Başkanımız Zihni Şahin’in çok büyük destek verdiği Bafra Kalkınma Planı çalışmaları başlatılmıştı.

Biz çok umutlanmıştık ve epey de yol alınmıştı hatırlayalım,defalarca toplantılar düzenlendi 7 den 70 e herkesle görüşmeler sağlandı şehrin her kesimiyle görüşmeler sağlandı iyi gidiyorduk ama ne olduysa bir anda o gizli el her ne ise ortaya çıktı ve maalesef ne kalkınma ofisi kurabildik ne de kalkınabildik.

Değerli konuklar Karadeniz de ilk defa Balon turizmi yaptı Bafra’mız bunu unutmayalım.

Faydası vardır yoktur o ayrı mesele ama farklı bir bakış kazandığımızı unutmayalım.Yamaç paraşütü o çalışmaların meyvesi bunu unutmamak lazım.

Bu konuya değinmemizin sebebi ortak iradenin bize kazandırdığı sonuçlar içindir.Tıpkı Medikal OSB nin bafraya kazandırılması gibi.Biz Bafra olarak öncelikli hedeflerimizi belirlediğimizde ehemmiyetine göre tek hedef ve topyekün hareket ettiğimizde bizim önümüzde kimse duramaz.

Sayın Başkanım son zamanlarda projeleri hayata geçirebilmek için ilçe başkanımız.milletvekillerimizle birlikte yoğun uğraşlar içerisinde olduğunuzu biliyoruz. Bizlerde özellikle mega projelerimizin hayata geçmesi için sabırsızlanmaktayız. Sedde projemiz,Yeni İmar planımız,Turizm Projelerimiz,Hal projemiz,Otogar Projemiz hala tamamlanmaması sabırsızlığa neden olmaktadır.Hatta çoğu zaman eleştiri olarak karşınıza çıkmaktadır.Tabii ki bu gecikmelerde büyük şehir yasasından sonra değişen belediye bütçesi ve adaptasyon süreci şüphesiz bir takım gecikmelere neden olmaktadır.

Büyükşehir yasası apayrı bir mesele yalnız şunu açıkça ifade etmeliyim ki;halk yapılan hizmetin bütününe bakamaktadır.Hangi belediyenin ne yaptığı ile ilgilenmemektedir.Dolayısı ile şehir merkezindeki her şey Bafra Belediyesinin problemi olmaktadır.İşte bu noktada biz diyoruz ki sayın başkanımızın yanındayız.Samsuna sesimizi daha gür duyuralım.Daha büyük hizmetler kazanalım.

 Bu durum bizim Samsun lobimizin biraz etkisini arttırması gerektiğini gösteriyor.Bafra herhangi bir ilçe değil çoğu ilde olmayan özellikleri var.Kentimizi de küçümsemeyelim.Büyük kentin büyük sorunları oluyor haliyle.Tabi ki burda yaptığımız açıklamalar yapılan güzel yatırımları görmemize engel olmamalıdır.Kent meydanımız,pazaryerimiz,asfalt şantiyemiz,kilitli taş üretim tesisimiz,asfalt ve kaldırım çalışmalarımız,hayvan barınaklarımız,alınan yeni araçlar,türbe kalaycılı köprüsü,OSB ye yapılan yatırımlar,kültür sanata verilen destekler gibi takdirle karşılanan bir çok faaliyetiniz için de ayrıca teşekkür ediyoruz.Marifet iltifata tabiidir sözü beceri ve başarılı ödüllendirmek gerektiğini vurgulamak üzere söylenir.Başarılarınızın devamını diliyoruz.

Çok kısa unuttuğumuz,rafa kaldırdığımız projelerimizi de dile getirmenin yararlı olacağını düşünüyorum.Mesela birkaç yıl önce yoğun mesai harcadığımız son zamanlarda önemini daha da çok anlaşılan Bafra’mıza yakışacağını düşündüğümüz Tarım Teknoparkı gündemden düştü.Yine üniversite arazimizin taşkın sınırında Türkiye’nin en büyük Büyük Botanik Parkını oluşturma projemiz gündemden düşmüş durumda.Bu iki önemli konuyu da bu vesileyle dile getirmenin yararlı olacağını düşünüyoruz.

Sizlerin ne kadar yoğun mesailer harcadığınızı çoğu kez evinizin yolunu unutarak büyük özveriyle çalıştığınızı hepimiz biliyoruz. Bahsettiğimiz konular bu kadar verilen emeklerin birlikte büyük bir sinerjiye dönüşmesini sağlayabilmek adına önemli olduğunu düşünüyorum.Tüm dinamiklerimizle ortak hareket etme kültürünü geliştirelim.Dargınlıklara küskünlüklere son vermeye çalışalım.Yapıcı ve sonuç alıcı eleştirilerle güçlenelim ve şehrimizi geliştirelim.

Basınımız kendi içinde ayrılmış durumda,engelli derneklerimiz ayrılmış durumda,siyasi partiler kendi içlerinde bile ayrılmış durumda,kültür sanat derneklerimiz bile ayrı hareket etmekteler,şehit aileleri derneğimiz bile iki tane var,bu durumu maalesef üzülerek ifade ediyorum.Ama kaçarak sorunları çözme şansımız yok Birbirimizi sevmesek bile saygı duymalıyız.

Sayın başkanım sizin kişisel ilişkileriniz çok kuvvetli gelin farklı sesli bir masada toplayalım. Dargınları barıştıralım,başka Bafra yok.Dedikoduların,çatlak seslerin önüne geçmek için önce birbirimizi tanımalıyız,niyet okuyarak alakasız düşüncelerle birbirimize düşmenin hiçbir faydası yok.

Biz bunu yapabiliriz,çünkü buradaki iki başkanımda insani ilişkilere önem veren,toplumun her bireyine ulaşabilen,büyük küçük demeden herkesle iletişime geçebilen yapıdalar.

Saygı ve sevgi kültürünü öyle bir geliştirelim ki nifakçıları çatlatalım.

Biz Bafra olarak öyle bir kenetlenelim ki tüm ülkeye örnek olalım”dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni ŞAHİN, Bafra'da yapmış oldukları faaliyetlerden ve yapılacak olan projeler hakkımda bilgiler verdi

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya