BAGİAD "İşimi Yönetebiliyorum Projesi "

Sosyal Medyada Paylaş

BAGİAD  İşimi Yönetebiliyorum Projesi

Küresel rekabetin önemli oyuncularından olan ve Türkiye ekonomisine can veren KOBİ’ lerin faaliyetlerini dijital ortama destek olmak ve uluslararası rekabet güçlerini artırmak amacıyla Konfederasyonumuz TÜRKONFED ile Visa, UNDP ve 27 Bankanın desteğiyle gerçekleştirilen İşimi Yönetebiliyorum Projesi’ in 4. eğitimi Federasyonumuz GÜNMARSİFED ev sahipliğinde 6-7 Aralık tarihlerinde Balıkesir Altıntaş Otel’ de gerçekleştirildi.

            

Boğaziçi Üniversitesi tarafından hazırlanan eğitim programı ile KOBİ’lere finansal raporlama ve finansa erişim, dijital pazarlama, e-ticaret ve yenilikçi iş modelleri hakkında bilgiler verildi.

 

 Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Sayın Rahmi KULA, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Sayın Ersin ERDOĞMUŞ, GÜNMARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İsa Tamer ÇELİK ve GÜNMARSİFED’ e bağlı Derneklerin Başkanları ile Balıkesir İş Dünyasının temsilcilerinin de yer aldığı eğitim seminerine Başkanımız Sayın Emrah BİLCANLI ve dernek üyelerimizde katılım sağladılar.

            

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Sayın Rahmi KULA ve GÜNMARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İsa Tamer ÇELİK’ in açılış konuşmalarını yaptığı eğitim, Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon ve rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Boğaziçi Üniversitesi eğitmenleri tarafından gerçekleştirildi.

Eğitim ilk gününde, Proje ortaklarından VISA Türkiye’nin Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve İtibar Yönetimi Yöneticisi Sayın Didem KARABUDA İşimi Yönetebiliyorum projesinin hikâyesini, KOBİ'lerle paylaştı. “Girişimcilik Neye Benzer: Riskler ve Belirsizlikler” diyen Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Sayın Dr. Oğuzhan AYGÖREN ‘ in ardından Stratejist ve Eğitmen Sayın Azade ÖZALTUN KOBİ’lerde Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya temasıyla, KOBİ'lere elindeki kısıtlı imkanları büyük fırsatlara dönüştürmesi konusunda ip uçları sundu. KOBİ’lerin uzun vadeli strateji ve iş geliştirme planı nedir ve nasıl uygulanır? eğitim konusuyla İşimi Yönetebiliyorum eğitiminde iş planının, KOBİ’lerin uzun vadeli hedeflerine katkısını paylaşan Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Dr. Hayri TONGALAK İş Geliştirme Planı ve Çalıştay eğitimiyle ilk günün kapanışını gerçekleştirdi.

Eğitim ikinci günü ise; Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Dr. Ali COŞKUN’ un "İlk Günün Öne Çıkan Notları" ile eğitim start aldı. Ardından, “Başka bir şirketi deneyimlemeyip, dinamiğini görmeden aile şirketinde çalışılmaması gerek.” diyen TAİDER ( Türkiye Aile İşletmeleri Derneği ) Kurucu Üyesi ve Odak Grup Yönetim Kurulu Üyesi İrem ORAL KAYACIK, KOBİ’lerle aile şirketi deneyimlerini paylaştı.

 

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Sayın Dr. Oğuzhan AYGÖREN’ in KOBİ’lere E- ticaret ve Yeni Pazarlara Açılma konusundaki eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Boğaziçi Üniversitesi Finans Merkezi (CARF) Eğitmeni Prof. Dr. Serhat YANIK’ ın Şirketlerin Finansal Röntgeni Finansal Raporlama eğitimi verdi. Son olarakta; KOBİ’ler Boğaziçi Üniversitesi Finans Merkezi Eğitmeni Fatih KANDEMİR’ den Mali Tahlil ve Finansmana Erişim eğitiminin sonrasında yapılan mini bilgi yarışması, hediye çekilişi ve katılımcılara sertifikalarının takdim edilmesinin ardından 2 günlük eğitim programı sona erdi.

Eğitimin KOBİ’ ler için son derece verimli geçtiğini belirten Başkanımız Sayın Emrah BİLCANLI, organizasyonu gerçekleştiren, destekleyen ve katılım sağlayan herkese teşekkürlerini sundu.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya