BAGİAD, "Kaplumbağa terbiyecisinin sırrı" eğitim semineri gerçekleştirildi.

Sosyal Medyada Paylaş

BAGİAD,  Kaplumbağa terbiyecisinin sırrı   eğitim semineri gerçekleştirildi.

Kaplumbağa terbiyecisinin sırrı konulu eğitim seminerimiz geçtiğimiz gün üyelerimizin de katılımlarıyla Karesi Avm toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İzgören Akademi Eğitmenlerinden Sayın Umut SAV gerçekleştirdiği sunumuyla ünlü sanat ve devlet adamı Osman Hamdı Bey’ in liderlik ve yöneticiliğe dair ünlü Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunun içine gizlediği ipuçlarını misafirlerimiz ile paylaştı.

Şu an Pera müzesinde sergilenen ve iki orjinali bulunan tablonun hikâyesini anlatan Sayın Umut SAV, ilk başlarda Kaplumbağalı Adam sonrasında Kaplumbağa ve Adam olan tablonun son olarak şuan ki ve herkes tarafından bilinen ismini aldığını belirterek; “  Öncelikle dervişin sırtında kabuğun ne işi var? sorusuna cevap olarak, Ey insan! Ey hoca ! Birilerine bir şey söylerken onların yerine kendini koyabiliyor musun? Empati yeteneğin var mı?Bana böyle davranılsaydı ben ne yapardım? sorusunun kendimize  sormamız gerektiğini belirtiyor. Tablodaki odanın içinde bulunan mavi çiniler ise ferahlık belirtisidir. Mavi gökyüzünü ve okyanusu temsil eder, dolayısıyla huzur ve güven veriyor. Güven yoksa kaplumbağalar kabuklarına çekilirler, yani hayatta önce güveni tahsis etmek lazım. Güven denilen şey yapılması zor, yıkması kolay olan bir şeydir. Kaplumbağaların önündeki yapraklar ise ödül olduğunu belirtiyor, ödül varsa cezada var demektir. Kime ne zaman ve nasıl davranılıp, yaklaşılacağını bilmek gerekir ” dedi.

            Bilmek Başka, Bulmak Başka , Olmak Başka !

            Liderlik konusunu tablonun içinde yer alan diğer figürlerle özleştirerek anlatan Sayın Umut SAV,  hayattaki başarının aşamalarını anlatırken; cahillik, çıraklık, kalfalık ve ustalık olarak nitelendirilen bu basamakların farkındalık, sabır, azim ve çalışılarak çıkılabileceğini ancak gelinen noktada öğrenilen şeylerin birlikte yol aldığınız kişilerle paylaşılması gerektiğini vurguladı. Eğer iyi birer lider ve yönetici olmak istiyorsanız, önce güven verin, öğreten olmayı tercih edin, hataların yaşanılan zaman içinde sürekli var olduğunu kabullenin. Unutmayın ki; “İnsanlar en çok çırakken vazgeçer ve insanlar en çok ustayken hata yaparlar” dedi.

Sayın Umut SAV, liderlik ve yöneticiliğe ait vasıfların nasıl olması gerektiğini seminerimize katılan misafirlerimizle birlikte canlandırdığı örneklerle anlatarak katılımcıların eğlenceli ve hoş vakit geçirmelerini sağladı.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya