BAGİAD Üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı İle Yemekli Toplantıda Bir Araya Geldi

Sosyal Medyada Paylaş

BAGİAD Üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı İle Yemekli Toplantıda Bir Araya Geldi

Balıkesir Genç İş İnsanları Derneği (BAGİAD)’ın davetiyle 27 Ekim Çarşamba günü Onhann Hotel’de geniş bir katılımla gerçekleştirilen yemekli toplantının konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz oldu.

Başkan Yücel Yılmaz’ın eşi Mehtap Yılmaz ile birlikte katıldığı yemekli toplantıya, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Ticaret Odası Meclis Başkanı Okan Telaşeli, Günmarsifed Başkanı Abdullah Bekki, Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Taner Korkmaz ve BAGİAD üyeleri katılım sağladılar.

                Açılış konuşmasını yaparak derneğin faaliyetleri hakkında kısa bir sunum gerçekleştiren Başkan Emrah Bilcanlı; Pandemi koşullarının sonuna gelmiş olmayı arzu ettiğimiz, normalleşmeye çalıştığımız bu dönemde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bağımsız ve gönüllü sivil toplumun gücüne inanan, örgütlü olmanın önemini anlamış, bölgemizin ve ülkemizin sorunlarını dert edinmiş, sorunların değil çözümün bir parçası olmaya çalışan iş insanları olarak bir arada bulunuyoruz. Üyelerimiz arasında sinerji sağlamak için derneğimizin önemine inanıyoruz. Üyelerimizin oluşturduğu işbirliği ve dayanışmanın artması ve birlikteliğin gücünü yaşayabilmek  adına derneğimiz önemli bir rol üstleniyor. “ dedi.

    Globalleşmenin bir çıktısı olarak artık global şehir ve bölgelerin ön planda olduğunu, Urban age olarak da adlandırılan 21. Yüzyıl pek çok açıdan kentlerin dünyası haline geldiğini aktaran Başkan Bilcanlı sözlerine; ”Kentlerin ve bölgelerin çevresine yarattığı ekonomik, siyasi ve toplumsal dinamikler ile ortaya çıkan değerler bir ülkenin kaderini değiştirecek konuma gelebiliyor. Kentlerin kalkınması, bölgenin ve devamında ülkemizin kalkınmasına yardımcı olacaktır. Kentimizin kalkınması ile ilgili olarak, Büyükşehir Belediyemizin, Ticaret Odamızın, Sanayi Odamızın, Ticaret Borsamızın, GMKA, Valiliğimizin “Hayat Dolu Balıkesir” projesini beğeniyle takip ediyoruz. Takdir ve teşekkürlerimizi borç biliyoruz diyerek devam ettiği konuşmasında, “Şehrimizde son yıllarda hiç olmadığı kadar birlik ve beraberliğimiz var. Kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar hep birlikte karar alma ve hareket edebilme yetisini kazandık. Balıkesir’imize yapılabilecek yatırımlar için birçok defa Ankara’ya gidildi. Ankara’dan Balıkesir’e heyetler geldi. Bu birlikteliğin olumlu sonuçlarını en kısa sürede göreceğimize inanıyorum. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, Balıkesirli esnafımıza, ticaret insanlarına ve sanayici iş insanlarına destek verdiğinizi biliyoruz. Dünyanın ve ülkemizin geçtiği bu zor günlerde yaptığınız bu pozitif yaklaşımın derecesinin biraz daha artırılmasını rica ediyoruz.” dedi.

             Konuşmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın göreve geldiği tarihten itibaren yapmış olduğu çalışmalarla ilgili faaliyet raporunun videosu katılımcılarla paylaşıldı.          

             Balıkesir Genç İş İnsanları Derneği üyelerinin Balıkesir’in umudu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Yılmaz, bir dönem BAGİAD yönetimde yer alarak dernek üyeleri ile birlikte Ticaret Odası'nda da birlikte çalıştıklarını dile getirdi. Sivil toplum kuruluşlarının insana belirli noktada olgunluk kazandırdığını, networklerini geliştirdiğini, şehrin bilinmeyen sorunlarının öğrenilmesine ayrıca çözüm noktasında fikirlerinin söylenilmesine yaradığına da vurgu yaptı.

    Büyükşehir Belediyesi olarak ne yapıyoruz, nasıl yapıyoruz sorusuna karşılık olarak, yapılan proje ve çalışmaları aktaran Başkan Yılmaz, bizim insanımız ne istediğini ve nasıl yönetilmesi gerektiğini çok iyi biliyor bu anlamda bizler onların temel ihtiyaçlarını çok iyi karşılamamız gerekiyor diyerek ıskalamadan yapılması gereken beş tane yaklaşım açısı olduğunu ve bunların; istişare etmek, çevre dostu belediyecilik, sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik ve hizmet belediyeciliği olduğunu aktardı.

    Belediyecilikte, şehrin ortak sorunlarının her partinin düşüncesi değerlendirilerek çözüme ulaştırılması adına istişare edilmesi gerektiğinin ilk adım olduğunu belirten Başkan Yılmaz bir diğer adım olan çevre dostu ve sosyal belediyecilik ile ilgili olarak;” Havayı, kişi başına olan yeşili, gürültüyü, kirlenen denizi çok iyi kontrol etmemiz lazım şu anda Balıkesir hem Marmara hem de Ege bölgesinde istatistiksel verilere göre en az kirlenen ve endemik bitki örtüsünü hiç kaybetmemiş bir yer. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk odaklandığımız ve en çok yatırım yaptığımız konu bu. Körfez bölgelerindeki biriken çöpleri kaldırıyoruz, borulama sistemi ile arıtma tesislerine göndererek ayrıştırma yapılıyor ve enerjiye dönüştürülüyor. Temizlenen kısımlarda ise ağaçlandırmalar yapılarak yeşillendiriyor. Sosyal hizmet belediyeciliği kapsamında ise sayıları orantısız olarak hızla artan sokak hayvanları için ilgili bakanlıkla birlikte kısırlaştırma ve aşılama operasyonu yapıldı. Bu işlerin takibini yapan güvenebileceğiniz büyük bir veteriner hekim ekibimiz ve ameliyat otobüsümüz var. Aynı zamanda hayvanlarımızın tüm sağlık ve bakımları barınaklarımızda en iyi şekilde yapılıyor. “ dedi.

    Şehrin marka değerinin nasıl gelişeceği ile ilgili çok çalışma yapıyoruz diyerek sözlerine devam eden Başkan Yılmaz, “Valiliğimiz, GMKA ve Ticaret Odamız ile yaptığımız çalışma ve anketlerin sonucu olarak “Hayat Dolu Balıkesir” projemizi hayata geçirdik. 20 ilçesi ile Balıkesir’imizi nasıl tanıtabiliriz. Peynirimiz, zeytin, zeytinyağımız ve kuzularımız var bunlar nerde yenir, diğer şehirlerinkinden farkı nedir? Tüm bu sorulara şehir olarak cevap verdiğimiz oranda aslında kendimiz ile ilgili değerli şeyler yapmış oluruz. Bu anlamda markalaşmamız lazım. Bu mantıkla da bizler ekip olarak kelebek etkisiyle birçok çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

    Balıkesir’e hep birlikte yatırıma devam etmeli, kaliteli yaşam standartlarında ideal bir şehir haline getirmeliyiz diyerek sözlerini noktalayan Başkan Yücel Yılmaz’a, BAGİAD Başkanı Emrah Bilcanlı tarafından günün anısına plaket takdim edildi. Ardından BAGİAD ailesine katılan yeni üyeler için plaket töreni düzenlenerek tören sonunda toplu fotoğraf çekimi 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya