Bakan yardımcısı Kıran, Fatsalı genç iş adamlarının konuğu oldu

Sosyal Medyada Paylaş

Bakan yardımcısı Kıran, Fatsalı genç iş adamlarının konuğu oldu

Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran Fatsa Genç İş Adamlarının düzenlemiş olduğu istişare toplantısının konuğu oldu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Fatsa Genç İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Serkan Erdik, “2009 yılında kurulduk ve faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Burada ki genç iş adamları istihdam veren kişilerdir. Bir çok önemli işlere imza atarak ilçemizin ticaretinin gelişmesi için çaba gösteriyorlar. Bir çok KOSGEB aracılığı ile çok sayıda kişiye iş imkanı sağladık ve istihdama katkı sağladık. Değerli bakan yardımcımız onur konuğumuz olduğu için çok mutlu olduk” dedi.

FAGİAD’ın üyesi olan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise yaptığı açıklamada, “Ordunun gururu olarak bakan yardımcımızı burada ağırlamaktan son derece mutluyuz. Ordunun en önemli markası olarak Yavuz Selim Kıran beyin Ankara’da ilimizi temsil etmesi çok onur verici” dedi.
Fatsa Belediyesi Sosyal tesislerde gerçekleşen toplantıda açıklamalarda bulunan Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “Fatsa’nın ticaretine ekonomisine çok önemli katkılar sağlayan Fatsa Genç İş Adamları Derneğimizin misafiri olmaktan onur ve memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran yaptığı açıklamada, “FAGİAD, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu bünyesinde kurulmuş bir yapı. Özellikle genç iş adamı sıfatını taşıyan arkadaşlarımızdan müteşekkir olması bölgemizdeki ticari dinamizmin geleceği açısından son derece önemsiyoruz. Fatsa’mız zaten bu anlamda özellikle organize sanayi bölgesi ile uluslararası anlamda da göğsümüzü kabartan bir ilçemiz. Buradaki OSB’de üretilen ürünleri dünyanın dört bir tarafında gördüğümüzde gurur duyuyoruz. Burada üretilen dünyanın en meşhur futbol takımlarının formaları, dünyanın en meşhur markalarının ürünleri pek çok farklı alanda burada üretilen ürünlerin dünyaya pazarlanması sadece Ordu’nun değil, Türkiye’nin de ticari potansiyelinin çok büyük bir ivme, güç katıyor. İnşallah bu anlamda FAGİAD’ın da güçlenerek çalışmalarına devam etmesini önemsiyoruz. Kendilerine davetleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kıran, “Gerek Ordu Organize Sanayi Bölgesi, gerek Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin genişletilme çalışmaları gerek Ünye Organize sanayi Bölgesinin ihtihas edilme çalışmaları hepsi bir arada düşünüldüğünde Ordu’muzun bu anlamda bir seferberlik halinde sadece Türkiye’de değil, dünya ekonomisinde de parlayan bir yıldız haline geleceğinin işaretlerini veriyor. Buna inanıyoruz. Ordu’nun çok ciddi potansiyelleri olduğunu biliyoruz. Ordu çok önemli bir eğitim merkezi haline gelebilir. Bunun için çok güçlü bir potansiyeli var. Zaten Ordu çok güçlü bir tarım şehri ama özellikle fındık bağlamında yine hayata geçirilmesi planlanan pek çok önemli proje var. Bu projelerle Ordu tarımda da, özellikle fındık politikasında da kabuğunu kıran gelişmelere imza atacaktır. Ordu çok önemli sanayi şehri haline geliyor. Bu anlamda turizmde de ihtiva ettiğimiz potansiyeli hep bir arada değerlendirdiğimizde Ordu’nun dünyadaki geleceği çok parlak. Dünyanın adeta çekim merkezi haline geliyor zaten yavaş yavaş. Özellikle Ordu-Giresun Havalimanı’nın inşasından sonra bölgemizin bütün bu potansiyelini canlandırılması noktasında çok önemli bir ivme yakalandı. Şimdi bu ivmeyi içerikli, çerçeveli çalışmalarla hep birlikte hayata geçirme zamanı. Bu anlamda Fatsa’nın öncü konumunu takdir ediyoruz. Güçlü konumunu biliyoruz ve yerel yönetimiyle, siyasi partileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla hep birlikte bu çabaya Fatsa’nın el birliğiyle güç vermesi çok önemli” diyerek sözlerini noktaladı.

Gerçekleşen toplantıya Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay, Ak Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel ve Fatsalı iş insanları katıldı.

 

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya