Balıkesir GİAD aylık olağan yemekli toplantısı

Sosyal Medyada Paylaş

Balıkesir GİAD aylık olağan yemekli toplantısı

Derneğimizin aylık olağan yemekli toplantısı geçtiğimiz gün Otel Basri toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Ulusal ve Uluslar arası Ar-Ge ve Yenilik Hibe Fonları Uygulayıcısı, YMM ve Sorumlu Ortak Baş Denetçisi  Prof. Dr. Sayın Atila BAĞRIAÇIK‘ ı ağırladığımız yemekli toplantımızda dernek üyelerimizde hazır bulundular.

Yapılan ve yapılması planlanan faaliyetlerden bahseden Başkanımız Sayın Rahmi KULA; “ Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK)’in, alanında uzman, ülkemizin önde gelen önemli isimlerinin ağırlandığı ve yoğun bir katılımla Antalya’da gerçekleştirilen TÜGİK İş Zirvesi’ne katıldık. Sonrasında yine dernek olarak bağlı olduğumuz, Ege Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun ( EGİFED) İzmir’ de 12. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Bizlerde derneğimizi temsilen katıldığımız genel kurul sonrasında EGİFED yönetim kurulu üyeliğine seçilerek federasyon bünyesinde aktif olarak yer almaya devam ediyoruz. Ocak ayı içerisinde, Sayın Erkan GÜRAL Başkanlığı’nda Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ı ziyaret ettik. Kendileri bizleri, Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin CANİKLİ ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladılar. Toplantıda Türkiye gündemi ve iş dünyasına ilişkin konular görüşüldü. Geçtiğimiz hafta Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte Balıkesir Üniversitesi Rektörü Sayın Kerim ÖZDEMİR’ i makamında ziyaret ederek, kendilerine geldikleri yeni görevlerinde başarılar diledik. Ve son olarak da dün Akhisar‘da, Akhisar Genç İşadamları Derneği ev sahipliğinde EGİFED Yönetim Kurulu toplantımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayızdedi.

Önümüzdeki aylarda yapılacak olan fuar gezisinden kısaca bahseden Başkanımız; “ Nisan ayında yapılacak  Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan Almanya/Hannover Sanayi Fuar’ na  41 üyemiz ile birlikte katılacağız. Sanayi fuarının yanı sıra PORCHE fabrikasını ve MERCEDES müzesini gezerek, Almanya’daki İşadamları Derneği üyeleri ile görüşmeler yapmak üzere bir araya geleceğiz. Bu kapsamlı fuar gezisinin hem Balıkesir’ imiz hem de bizler için son derece faydalı olacağını düşünüyorum. En son teknoloji ürünlerin ve sistemlerin yer aldığı fuarda yapacağımız gözlemleri ve edineceğimiz deneyimleri kendi firmalarımızda uygulayabilir, bu şekilde hem şirketlerimizin büyümesinde hem de Balıkesir’imizin teknoloji ve sanayi anlamında ilerlemesine fayda sağlayabileceğimiz kanısındayım “ dedi.

Önümüzdeki aylarda yine buna benzer gezilerimiz, toplantılarımız, konferans ve seminerlerimiz olacak diyen Başkanımız Sayın Rahmi KULA;”   Bunların yanı sıra üye alım çalışmalarına devam ediyoruz. Aramıza yeni katılan üyelerimiz  Sayın Hakkı ERMİŞLER ( Gustavia Cafe & Restaurant ),  Sayın Serkan SARI ( Asri Eczanesi ) ve  Sayın Sami KULA ( Kula Gıda Kombinaları A.Ş.) buradalar.  Kendilerine tekrar hayırlı olsun ve hoş geldiniz diyorum” dedi.  

Başkanımızın konuşmasının ardından üyelerimiz kendilerini ve şirketleri hakkında kısaca bilgi verdiler.

Yemekli toplantı konuğuz Prof. Dr. Sayın Atila BAĞRIAÇIK ise , üyelerimize  Ar- Ge ve Devamındaki Ulusal  ve Uluslar arası Teşviklerin 16 Adımlı Yol Haritası  başlığı altında birikimlerini anlattı.

 

Yeni dönemde inovasyonun temel işlevinin , bugünü değiştirerek aynı zamanda yarını dönüştürmek olacağından bahseden Sayın Atila BAĞRIAÇIK bu konuda imalatçı ve yazılım firmalarının önce TÜBİTAK veya KOSGEB’ e veya Avrupa Birliği H2020 Araştırma ve Yenilik Destek Programlarına Ar- Ge projesi vererek bugünkü koşullarını değiştirmelerini , sonrasında yarını dönüştürmek için tamamlanan Ar- Ge projesinin ardından seri üretim ile vergi teşvikleri için açık olan destek programlarına başvurarak , rekabet güçlerini geliştirmelerini söyledi. Burada önemli olanın hibe ve destekleri birbirinden bağımsız , ayrı ayrı ele almak değil, birbirleriyle etkileşim içinde sentez ve entegre edilerek değerlendirmek gerektiğini dile getiren Sayın Atila BAĞRIAÇIK araştırma ve yenilik faaliyetlerinin önemli olduğunu vurgulayarak Ar- Ge projelerinin , 16 adımla hazırlanış şekilleri hakkında örnekler verdi.

 

Verdiği örnekleri elindeki materyallerden faydalanarak üyelerimize aktaran Sayın Atila BAĞRIAÇIK ;

“ Mutlaka üründe yenilik yapmak lazım , yeni bir şey üretmek söz konusu olmayabilir , var olan sistem üzerinde yapılacak yenilikler , iyileştirmeler  yepyeni bir sistem ortaya koyacaktır. Siz sürekli var olan sistemde sorun üretin , sorunları çözün. Farzedelim ki bir  sistem  sorun çıkarmıyor, peki  bunun doğru çalışıp çalışmadığını nasıl anlayacaksınız? Bizler sorunları çözüme ulaştırmak için varız” diye sözlerine ekledi.

 

Son olarak da Firmaların sağlıklı büyümeleri için sadece öz kaynaklarını kullanmaları yeterli olmayıp, yenilik ve Ar-Ge faaliyetlerinin hareket noktası oluşturduğu , büyüme modeli ile hem prototip imalatının hem de seri üretim yatırımlarının neredeyse yarısı hibe fonları ile karşılanabilmekte, geri kalanı için ise faizsiz yatırım kredisi temin edebilmektedir. Ayrıca SGK ve Stopaj istisnası destekleri ile Ar-Ge indirimi destekleriyle de teşvikler artabilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus bizce, bu modelin işlemesine bir Ar-Ge projesi ile başlayıp en kısa sürede aynı anda yürüyen 3-4 Ar-Ge projesiyle yola devam etmektir. Aksi halde oluşturulan fırsatlardan maksimum yararlanmak pek olası değil “ dedi.

 

Yapılan sunumun ardından soru cevap kısmına geçilirken, konuğumuzun üyelerimizin sorularını  yanıtlamasının ardından  Başkanımız Rahmi KULA yemekli toplantımız anısına Sayın Atila BAĞRIAÇIK’ a plaket takdim etti.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya