Bartın Genç İş İnsanları Derneği Vergi Haftasını kutladı

Sosyal Medyada Paylaş

Bartın Genç İş İnsanları Derneği Vergi Haftasını kutladı

Bartın Genç İş İnsanları Derneği Vergi Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Bartın Genç İş İnsanları Derneği, Vergi Haftası dolayısıyla Bartın Genç İş İnsanları Derneğini ziyaret eden İl Defterdarı Muhammet Osman ŞENER ve Defterdarlık Birim Müdürlerini kabul etti.

1990 yılından bu yana her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan Vergi Haftası kapsamında Defterdarlık olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerden söz eden Defterdar Muhammet Osman ŞENER, hafta kapsamında yapılan ziyaretler, vergi mükellef sayıları, vergi tahakkuk ve tahsilat oranları hakkında bilgi verdi.

Ziyaretlerinden dolayı Defterdar Muhammet Osman ŞENER ve beraberindeki heyete çalışmalarında başarılar dileyen Bartın GİAD Başkanı Alkım TAN, Türkiye’nin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa daha etkin şekilde ulaşması ve gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yaşaması, ödenen vergiler ile sağlanmaktadır. Bundan dolayı Bartın halkının devletine, milletine sahip çıktığı gibi vergilerini de zamanında ödeyerek vatandaşlık görevini yerine getirdiğine değinerek, bu sayede devletin vatandaşlara sunmuş olduğu hizmetlere katkısı da büyük olduğunu söyledi.

Bartın Genç İş İnsanları Derneği mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vatandaşa yönelik tüm kamu hizmetlerinin, seri ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağın yaratılmasında vergi gelirleri büyük önem taşır. Tüm yurttaşımızın, kazancının bir bölümünü vergi olarak devlete ödemesi, vatandaşlarımıza yapılan hizmetlerde, devletimize güç kazandırır. Vergi, devletimizin en büyük gelir kaynaklarından birisi olup, kalkınmanın temelini oluşturmaktadır. Herkes, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi ödemek bir vatandaşlık görevidir. Ödemiş olduğumuz vergiler sonuçta hizmet olarak bize geri dönmektedir. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim, daha güvenli bir gelecek bırakmak istiyorsak vergilerimizi tam ve zamanında ödeme gayreti içerisinde olmalıyız. Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır.

Vergi Haftası vesilesiyle Defterdarlık bünyesinde görev yapan personelimizin özverili çalışmalarına teşekkür eder, tüm vergi mükelleflerimize bol kazançlar dileriz.”

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya