Başbakan Yıldırım TÜGİK heyetini Çankaya Köşkü’nde kabul etti

Başbakan Yıldırım TÜGİK heyetini Çankaya Köşkü’nde kabul etti

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başbakan Binali Yıldırım ile Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi.

Çankaya Köşkü’nde Başbakan Binali Yıldırımla bir araya gelen TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Türkiye'de devam eden ekonomik seferberlik noktasında yatırım ve istihdam çalışmalarına önem verdiklerini belirtip; “Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine üyelerimizle 26 milyon doları bozdurarak Türkiye ekonomisine bir parça da olsa değer katmaya çalıştık” dedi.

Güral, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin ekonomisini geliştirdikçe içeriden ve dışarıdan bir takım engellerle karşılaştığına dikkati çekerek, özellikle terörle mücadele konusunda hükümetin, askerin, polisin sonuna kadar yanında olduklarını vurguladı.

Karşılaşılan her kötü olayın, ulusun, iş dünyasının fazla kenetlenmesine vesile olduğuna değinen Güral, bugünkü toplantının bunun en güzel göstergesi olduğunu söyledi.

Güral, Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) baş olmak üzere her türlü terör örgütü ile mücadelede hükümeti sonuna kadar desteklediklerini ve iş dünyası olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Türkiye'de devam eden ekonomik seferberlik noktasında da yatırımlara ve istihdam çalışmalarına her zaman olduğundan daha fazla önem verdiklerinin altını çizen Güral, "Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine üyelerimizle 26 milyon doları bozdurarak Türkiye ekonomisine bir parça da olsa değer katmaya çalıştık. Tüm iş dünyası temsilcilerimiz o gün itibarıyla yurt içinde yapmış oldukları ticarette döviz kullanmama kararı aldı. Milli paramıza sahip çıkmak adına bu hassasiyeti gösteriyoruz. Yerli malı kullanımının sağlanması ve özendirilmesi konusunda da ülkemizde üretilen en iyi ürünleri kullanmak üzere kendimize bir yol belirledik" diye konuştu.

 

"KRİZ KELİMESİNİ LÜGATİMİZDEN ÇIKARDIK"

15 Temmuz hain darbe gecesinde milletin tankların önüne yatarak yurdu teslim etmemek adına her türlü fedakarlığı gösterdiğini anımsatan Güral, konuşmasında şunları ifade etti:

“O gece hainlerin amacına ulaştırmadan ülkemizin olması gereken yerde kalmasını sağladık. O gün vatandaşımız nasıl ülkemizi teslim etmediyse, biz de iş dünyası olarak daha fazla yatırım yapmaya, daha fazla istihdam sağlamaya, daha fazla katma değer oluşturmaya kendimizi görevli biliyoruz. Bu anlamda yatırımlarımızı ertelemiyor, hatta hızlandırıyoruz.Ülkemizde kriz var diyorlar. Dünyada devam eden en büyük 10 projenin 3 tanesi ülkemizde. Yüzde 30 yapar. 2016'ya dev projeler damga vurdu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve İzmir Otoyol Projesi hayata geçti. Milli Göktürk uydumuzu uzaya gönderdik. Avrasya Tüneli kıtaları birleştirdi. Ilgaz Tüneli açıldı. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Çanakkale Köprüsü ve Kanal İstanbul projeleri 2017'de start alacak. Ülkemizde kriz olsa bu projeleri yapabilir miydik? Ülkemizde olan şey, algı yönetiminden başka bir şey değildir. Kriz kelimesini biz lügatimizden çıkardık. Şikayet etme lüksümüz yok. Daha fazla çalışmalı, daha fazla üretmeliyiz.”

Erkan Güral, belirlenen asgari ücretin her iki tarafı da memnun edecek nitelikte olduğuna işaret ederek, “İşçi kardeşlerimizin iş dünyasına verecekleri destek, iş verenlerimizin işçi kardeşlerimize sağlayacağı istihdam ile bundan sonraki dönemde de yatırımlarımızı el ele vererek arttırmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için açıklanacak teşvikleri büyük bir heyecanla beklediklerinin altını çizen Güral, iş dünyasındaki temsilcilerin bu bölgelerde daha fazla istihdam sağlamak için yatırım yapmak istediklerini kaydetti.

Güral, Başbakan Binali Yıldırım'a genç iş adamlarına verdiği değer dolayısıyla teşekkür etti.

“TÜRKİYE’NİN İLK İŞADAMLARI KONFEDERASYONU OLARAK, BUGÜNE KADAR TAKDİRE ŞAYAN ÇALIŞMALAR YAPIYORSUNUZ”

Başbakan Binali Yıldırım, yerli ürünlerin kullanılması konusunda genç işadamlarına çağrıda bulunarak, “Kaynaklar kalacak istihdam sağlanacak, cari açığımız azalacak. Bunu pekala yapabiliriz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu heyetini kabul etti. Yıldırım, kabul sonrası yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin ilk işadamları konfederasyonu olarak, bugüne kadar takdire şayan çalışmalar yapıyorsunuz, ülkemize hizmet ediyorsunuz. 8 federasyon, 72 dernek ve 500 farklı dalda ve meslekte 10 bin üyeyle Türkiye’nin değerine değer katıyor ve ülkemizin gücüne güç katıyorsunuz. Yaptığınız yatırım, sağladığınız istihdam için milletimiz adına sizlere, bütün mensuplarınıza teşekkür ediyorum. Sizlerin dünya pazarlarıyla entegrasyonu derinleştikçe, sanayi dönüşümümüz çok daha kolaylaşıyor, girişimciler kazanıyor, ülke kazanıyor. Siz de iyi biliyorsunuz ki 2002 yılı Türkiye’nin aslında bir çöküşünün yaşandığı yıldır.Türkiye elindeki bütün kazanımlarını kaybedip tekrar sıfırdan başlamak mecburiyetinde kaldı. Ak günlere hasret kalan millet, 3 Kasım 2002’de artık ‘yeter’ dedi, geleceğine yön çizdi” ifadelerini kullandı.

Siyasi ve diplomatik alanda gündem belirlediğini anlatan Yıldırım; “Bugün Suriye’deki kanı durduracak, Türkiye Rusya Federasyonu ile birlikte imza koydu. Ümit ederiz ki bu acıların son bulması için önemli bir başlangıç olur. Siyasi ve coğrafi riskler dünyanın her tarafında artmaya devam ediyor. Küresel ticaretin büyümesi yavaşladı. Dünyanın büyümesi ve ihtiyacı karşılaştırıldığı zaman büyüme ihtiyacı karşılamıyor, cevap vermiyor. Küresel daralma söz konusu. Küresel daralma da mevcut refahın korunmasını bile bazı ülkelerde riske atıyor. Zenginleşme yerine fakirleşme riskini de ortaya çıkarıyor. Türkiye, bütün olumsuzluklara rağmen, bölgede yaşanan istikrarsızlıklar, hepsinin bir araya gelmiş olmasına rağmen dimdik ve sağlam duruşunu muhafaza ediyor” şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, 2008 krizinde büyüme oranlarının yıllık ortalamanın üzerine çıkarılmaya başarıldığını belirterek, Türkiye’nin bütün yaşanan olumsuzluklara rağmen 7 milyon vatandaşına iş bulduğunu ifade etti. Bu yıl da dünya ekonomisinde daralma, büyüme oranlarında küçülme olduğunu söyleyen Yıldırım, bütün bunlara rağmen Türkiye’nin bu yıl sonunu istediği büyüme oranıyla kapatamayacağını dile getirdi. 15 Temmuz darbe girişimi ve küresel piyasalarda yaşanan sorunlar nedeniyle büyüme oranının beklenenin altında gerçekleşeceğini kaydeden Yıldırım, 410 bin vatandaşa yeni işin sağlandığını belirtti. Sektörel reformlarla işadamlarının küresel pazarın en önemli oyuncuları haline geldiğini söyleyen Yıldırım, geleneksel hizmet sektörleri, turizm, lojistik gibi sektörlerde ön plana çıkıldığını ifade etti. Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

“2017 için sizlere güzel haberlerim var. Bazıları Türkiye için 2017 yılı için kötümser bir senaryo piyasaya sürdüler. Türkiye’de kriz devam edecek gibi maksatlı, algı oluşturmaya yönelik ciddi bir faaliyet var. Bu faaliyetlerin tesadüfü olmadığını bilmenizi isterim. 15 Temmuz’daki alçaklar amaçlarına erişemeyince bu sefer fakir fukaradan çalıp çırptıkları paraları lobi şirketlerine oluk oluk aktarırken Türkiye’nin ekonomisine nasıl zarar veririz gayreti içindeler. Ne yaparlarsa yapsınlar, hazırın ardı tez gelir. O paralar da bitecek. Haydan gelen huya gider. Paralar da suyunu çekecek, ondan sonra yaptıklarının hesabını verecek. Zannetmesinler ki yaptıkları yanlarına kar kalacak. Şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını soracağız. 2017’de, iki günümüz kaldı, zor bir seneyi geride bıraktık. İnşallah yeni bir seneye, yeni hedefler, umutlar, beklentilerle giriyoruz. 2017’nin ülkemize, bölgemize, insanlığa huzur ve kardeşlik getirmesini cenabı mevlamdan niyaz ediyorum.”

 

GENÇ İŞADAMLARINA ÇAĞRI

“Sizler bu ülkenin, Türkiye’nin geleceğinin teminatınız” diyen Yıldırım, alınan birçok tedbirin olduğunu söyledi. Benim sizlerden istirhamım, milletim adına, arkadaşlar bizim yetkin ve yeterli olduğumuz alanlarda kendi ürünlerimizi tercih edin, tamam olmayan ürün varsa tabii ki dışarıdan alacağız ama olan ürünlerimiz kullanırsak, alırsak onlara öncelik verirsek o sektörü geliştirmiş olacağız. Kaynaklar kalacak istihdam sağlanacak, cari açığımız azalacak. Bunu pekala yapabiliriz. Dünyada herkesin tabi olduğu kurallar var, biz bir kapalı ekonomi değiliz. orumacılık alenen yapmamız söz konusu olmaz. Bu bir alışkanlığa dönüşürse, bu bir toplumsal şuura dönüşürse o zaman biz yerli sanayimizi, sektörlerimizi geliştirebiliriz. Bir belediye başkanı bana taşları, peyzajı gösteriyor, bak diyor Başbakanım ne kadar güzel olmuş diyor, nereden aldın demi, Çin’den dedi, hiç de güzel olmamış dedim. Pahalı olsun bizim olsun. Para burada kalsın. Dünya ile rekabet edecek altyapıyı da yapalım. Arge çalışmalarına daha fazla önem verelim. Herkesin yaptığı işi yaparsanız orada bir adım öne geçemezsiniz. Bir adım öne geçmenin yolu, akıl teriyle alın terini birleştirmektir. Türkiye bundan sonra akıl terine yatırım yapacak, alın teri zaten var. Fark yapmak istiyorsak, bir adım öne geçmek istiyorsak akıl terine daha fazla yatırım yapacağız. Araştırma geliştirme, başkasının yapamadığı işler. Yaptığımız ürünün birim değeri 10-20 dolar oluyorsa o zaman bir fark yaptık demektir. Daha çok geliştirme, patent ve sonunda mukayeseli üstünlüğümüzü sağlamış olacağız. Bunu da ülkede refaha, milli servete dönüştürmeyi başarmış olacağız” şeklinde konuştu.

TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erhan Özmen ve TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral Başbakan Binali Yıldırım’a plaket takdim etti.

Konuşma ve plaket töreninin ardından Başbakan Yıldırım’la gerçekleşen soru cevap bölümünün ardından toplu aile fotoğrafı çekildi.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya