BİGİAD’ın Girişimcilik Kursları devam ediyor

Sosyal Medyada Paylaş

BİGİAD’ın Girişimcilik Kursları devam ediyor

BİGİAD’ın Girişimcilik Kursları devam ediyor

Bitlis Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) tarafından İŞKUR destekli olarak Bitlis’in Tatvan ilçesinde açılacak olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kurslarının ikincisi de tamamlandı.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) konferans salonunda KOSGEB Eğitmeni Rahime Yılmaz Acet tarafından verilen kursa girişimci adayları yoğun ilgi gösterdi. Kursta, Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, yaratıcılık egzersizleri ile sorumlu girişimcilik kavramı ve tecrübe paylaşımı gibi başlıca konular ele alındı.

Düzenlenen kurs ile ilgili değerlendirmede bulunan BİGİAD Genel Başkanı Bilal Dağdağan, kursu başarıyla tamamlayan girişimcilere “Girişimcilik” sertifikası verileceğini söyledi.

İlk iki kurstan toplam 50 kişinin faydalandığını, yine 25 kişinin faydalanacağı üçüncü kursunda 11 – 14 Aralık tarihleri başlayacağını ifade eden Dağdağan, “Girişimcileri iş kurmaları konusunda bilgilendirmek, eğitmek, cesaretlendirmek ve desteklemek amacıyla BİGİAD olarak İŞKUR destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu açtık. Girişimcilik kursu adı altında katılımcılara işletme, finansman, pazarlama, reklam, satış, iş hukuku, kariyer gelişimi ve iş kurma becerileri kazanma konularında 4 gün sürecek olan toplam 32 saatlik eğitim veriliyor. Bu anlamda ilk iki kursumuz hayırlısıyla tamamlandı üçüncü kursumuz ise 11 – 14 Aralık tarihleri arasında başlayacak. İhtiyaç ve talep olması durumunda da yeni kursların açılması için girişimlerimiz devam edecektir. Ayrıca bu kursların bir devamı olarak inşallah İstanbul’da da açmayı planlıyoruz. İnşallah bu kursları başarı ile tamamlayacak olan girişimcilerimiz sayesinde yeni girişimlerin önü açılarak, açılacak olan bu yeni işyerleri ile hem istihdama hem de ekonomiye katkı sağlanmış olacaktır. Bu vesile katkılarından dolayı İŞKUR Bitlis İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” Diye konuştu.

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya