EGAFED 110.Yönetim Kurulu toplantısı Kuşadası’nda gerçekleşti

Sosyal Medyada Paylaş

EGAFED 110.Yönetim Kurulu toplantısı Kuşadası’nda gerçekleşti

EGAFED 110.YÖNETİM KURULU TOPLANTISI KUŞADASI’NDA GERÇEKLEŞTİ

 

Kuşadası Genç İş Adamları Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı, Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (EGAFED) 110. Yönetim Kurulu Toplantısı Hilton Double Tree Otel taş evlerinde gerçekleştirildi.

 

Kuşadası GİAD Başkanı Sayın Atila YURTSEVER, yaptığı açılış konuşmasında, “Kuşadası Genç İşadamları Derneği; Anayasa ve doğal hukuk kurallarına bağlı, girişimciliğe ve girişimcilik özgürlüğüne inanan, inanç ve düşünce özgürlüğüne saygıyı esas alan, Atatürk ilkelerinin ruhuna sahip iş insanlarının bir arada bulunduğu bir sivil toplum örgütüdür.

 

2003 yılında kurulan Derneğimiz yaşadığı bölgeye ve ülkesine karşı sorumluluklarının her zaman farkında olmuş ve bu bilinçle hareket etmiştir.Bugün ülkemiz ekonomik ve toplumsal zorluklar yaşarken biz iş insanlarının yaşadığımız bölgelerde her zamankinden daha fazla sorumluluk almamız,toplumun huzur ve refah arayışına katkı vermemiz,memleketi sevk ve idare ile sorumlu kişi ve kurumların işlerine yoğunlaşmalarını sıklıkla hatırlatmamız gerekmektedir.,şartlar ne kadar zor olursa olsun ilk olarak biz işadamlarının bir arada birlikte ve azimle çalışması gerekmektedir.  

 

 KUGİAD olarak bizler yaşadığımız yerden başlayarak,EGAFED içerisindeki varlığımızı da aynı temel ve ideal çerçevesinde değerlendiriyor ve önemsiyoruz.,”dedi.

YİK Başkanı Sayın Efkan CEYLAN yaptığı konuşmada “Son yıllarda ülkemiz son derece kritik ve tarihsel bir süreçten geçmektedir. Özellikle son bir yıl içinde artan terör olayları ve her gün gelen şehit haberleri hepimizin yüreğini yakmakta, hepimizi derinden üzmekte ve sarsmaktadır. Ben öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı emniyet güçlerimize acil şifalar diliyorum.

Ortadoğu’da yaşanan kaosun ve belirsizliğin ülkemizi de etkisi aldığını görüyoruz. Yaşadığımız coğrafya belki de dünyanın en kritik bölgesidir. Çok önemli ticaret yollarının, dinsel ve mezhepsel çatışma alanlarının, enerji koridorlarının kesiştiği bölgemizde; ülke ve millet olarak her durumda güçlü ve uyanık olmak durumundayız.

Yer aldığımız coğrafya hiç şüphesiz ağır bedeller ödenerek, birçok tarihsel dönemeçten geçerek sahip olduğumuz bir coğrafyadır. Bizler bu güzel ülkenin kıymetini biliyoruz. Bin yıldır nasıl ki Anadolu’da var olmuşsak bundan sonra da var olmaya her koşulda devam edeceğiz.

Bu anlamda milletimizin tam destek verdiği terörle mücadeleye bizler de sonuna kadar destek vermek durumundayız. Terörle mücadele, siyaset üstü bir konudur ve bana göre siyaset üstü kalmaya da devam etmelidir. Dedi”

Toplantının basın açıklamasını yapan EGAFED BAŞKANI A.Volkan TURGUT “

Yeni bir Yönetim Kurulu toplantısında, yine sizlerle birlikteyiz.

Ülkemizde genç işadamlarını ve geleceğin ekonomik yapısını temsil eden bir STK olduğumuz için farklılaşan iktisadı gelişmeler noktasında en doğru değerlendirmeleri yapmak istiyoruz. Geleceğe umutla bakmak istiyoruz.

Burada öncelikli hedefimiz, her türlü olumsuz durumda dahi, daha çok çalışarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışan işadamlarımızın gücünü ve dinamizmini yansıtmaktır.

Ülkemizde peş peşe gelen, ülke insanını derin üzüntüye boğan ölümcül terör saldırıları ve patlamalarından sonra, başka ülkelerde meydana gelen terör olayları terörizmin uluslararası bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Bir ülkede süre giden sorunsuz bir ekonomi, devlet etkinliğinin tek başına sorunsuz yürümesine yeterli olmaktadır. Bir devlette başarının en önemli göstergesi ekonomi olduğundan terörizm, Türkiye ekonomisinin güçlü sıçrayışını engellemeye çalışmaktadır.

Ege ve Akdeniz Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu, Türkiye’nin en önemli turizm bölgesinde bulunmaktadır. Turizm başta döviz geliri olmak üzere istihdama, üretime ve çarpan etkisiyle çok sayıda sektöre büyük katkı sağlamaktadır.

Terörden de en fazla etkilenen sektörlerin başında turizm gelmektedir. Genç işadamları olarak yine de yaşadığı ilçesini, ilini, Bölgesini ve Ülkesini seven, ülkesi için çalışan ve yarınlara iyi bir miras bırakmak düşüncesinde olduğumuzu belirterek, devletimizin terörde gösterdiği kararlığı sonuna kadar da desteklediğimizi belirmek istiyorum.

Türkiye ve dünyada yaşanan ekonomik ve siyasi krizlere rağmen geleceğe yine de umutla bakıyoruz. Türkiye’nin krizlerle yaşamaya alışık bir ülkedir ve iş dünyası bu krizleri her dönemde fırsata çevirerek aşmayı bilmiştir.

Tıpkı terör noktasındaki kararlılığımız gibi çalışmalarımızda da aynı kararlılığı göstereceğiz ve ülkemizi daha güzel yarınlara ulaştıracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Gelecek günlerin daha güzel olması dileklerimle hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.

 

 

 

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya