Ekonomik Tabanlı STK’lar Sakaryagiad’ta Buluştu

Sosyal Medyada Paylaş

Ekonomik Tabanlı STK’lar Sakaryagiad’ta Buluştu

Ekonomik Tabanlı STK’lar Sakaryagiad’ta Buluştu

-Tarımda üründen ürün elde edilmesi

-Şehrin imajına yönelik çalışma

-Dönüşüm ve tatil köyleri oluşturulmalı

 

Sakarya’da faaliyet gösteren ekonomi tabanlı sivil toplum kuruluşları ikinci toplantısını SakaryaGİAD ev sahipliğinde gerçekleştirdi. SakaryaGİAD Başkanı Bekdemir şehre dair olmasını istedikleri projelerden örnekler vererek destek istedi

SAKARYAGİAD Hizmet Binasında Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bekdemir’in  ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Yönetim Kurulu Başkan Vekili Samet Karabaş,  Genel Sekreter Hasan Alptekin, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Urgan, Yönetim Kurulu Üyesi Batuhan Kırca, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Ekonomi Ticaret Derneği Sakarya Başkanı Şamil Dedeoğlu, SAMİB Başkanı Günay Güneş, SASİAD Başkanı Ümit Karayaka, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ile Üretim Ticaret Kurulu Derneği Başkanı Özkan Pınar, ASKON Sakarya Şube Başkan Vekili Halil Erol katıldı..

ÜRÜNDEN ÜRÜN ELDE EDİLMELİ

Toplantının açılış konuşmasını ev sahibi olması sebebiyle SAKARYAGİAD Başkanı Zafer Bekdemir yaptı. Bekdemir şehirde ki ekonomik tabanlı sivil toplum kuruluşlarını bir masada toplayan SATSO Başkanı Akgün Altuğ’a teşekkür etti.  Bekdemir bu masa da oturan her derneğin kendi üyelerine hizmet verdiğini, belli organizasyonlar ve faaliyetler yürüttüğünü ve hepsinin ortak amacının Sakarya olduğunu dile getirerek “SAKARYAGİAD’ın tıpkı masada oturan diğer STK’lar gibi Sakarya adına önceliklediği projeleri var. Sakarya tarım kenti. Tarımda sadece tarla ekip-biçmenin ötesine geçmeliyiz. Üründen ürün elde etmeyi, katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz. Çiftçinin desteklenmesi olmazsa olmaz. Salt çiftçinin desteklenmesi değil tarımsal ürünlerin işleneceği yatırımlarda yapılmalı”

DÖNÜŞÜM VE TATİL KÖYLERİ

Başkan Bekdemir dönüşüm ve turizm konusuna da dikkat çekerek “Sakarya’mızda boşalmaya yüz tutmuş köylerimiz var. Kentsel Dönüşüm sürekli dilimizde. Dönüşümü sadece bina bazlı değil şehrin çehresine dokunmak olarak algılayıp ona göre hareket etmeliyiz. Turizmi destekleyecek projeler üretilmeli. Köylerimizi en azından örnek teşkil edecek bir iki köyümüzü tatil köyü haline getirebilmeliyiz. Şehrin imajına katkı sunacak kısa-orta ve uzun vadeli çalışmalar yapılıp, imaj noktaları oluşturulmalı”

İMAJIMIZI ZEDELENİYOR

 SakaryaGİAD Başkanı Zafer Bekdemir şehrin imajını lekeleyen olaylara karşı bir çalışma başlatılması gerektiğini belirterek “Sakarya’mız ülke gündremine gerek basın-yayın yoluyla gerekse dizilerde hep sorunlu bir yer gibi gösteriliyor. Oysa gerçek böyle değil. Her kentten, her milletten insanın sevgi-barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığı bir kentiz.  Her yönüyle tam yaşanılası bir şehir olan Sakarya’da gerçeği ortaya koyacak çalışmalar yapılmalı. Şehrin algıdaki kötü imajını düzeltmek için faaliyetler yapılmalı”.

ŞEHİR BÜYÜYOR

Sakarya’nın gerek nüfus gerekse ekonomik değerlerle büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Başkan Bekdemir “Sakarya yatırımcının, iş insanının yoğun ilgi gösterdiği ender şehirlerden. Kurulan OSB’ler hızla doluyor ve yeni talepler geliyor. İş dünyasının personel, taşımacılık, hizmet ve diğer konularda ki taleplerini planlı bir şekilde karşılamanın formülünü bulup, hızlıca hayata geçirmeliyiz. Eğer biz şehrimizin büyümesini seyreder ve planlama yapmazsak gerek tedarikçi gerekse hizmet sektöründe dışarıdan yeni rakiplerin piyasaya girmesini sağlarız. Bu şehrin bütün değerlerinin aynı anda büyümesi için biz STK’lara ciddi görevler düşüyor” dedi

SakaryaGİAD Başkanı Zafer Bekdemir konuşmasını “Ekonomik tabanlı sivil toplum kuruluşlarını bir masa etrafında toplayıp şehre dair fikir beyan etmelerine ön ayak olan çatı kuruluşumuz SATSO’ya başta Başkan Akgün Altuğ olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz” diyerek tamamladı. Başkan Bekdemir’in ardından söz alan SATSO Başkanı Akgün Altuğ sunum ve bilgilendirme için teşekkür etti.

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya