Erkan Güral’dan Girişimci Adaylarına Tavsiyeler

Sosyal Medyada Paylaş

Erkan Güral’dan Girişimci Adaylarına Tavsiyeler

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) organizasyonunda, Türkiye İş Kurumu Kütahya İl Müdürlüğü ve KOSGEB Kütahya Hizmet Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen sertifikalı girişimcilik eğitimini tamamlayarak, belge almaya hak kazanan kursiyerlerin sertifika takdim töreni, KUTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.
KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın konuşmaların ardından belge törenine geçildi.
Girişimcilik eğitimini tamamlayarak, belge almaya hak kazanan kursiyerlerin sertifikaları Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Vali Yardımcısı Sedat Oktar, DPÜ Rektörü Prof.Dr.Ahmet Karaaslan, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral tarafından takdim edildi.
Sertifika takdim töreninin ardından, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, girişimci adaylarına hitap ederek, iş dünyasına dair tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaştı.
Girişimci adaylarının sorularını da cevaplandıran Erkan Güral, iş dünyasında öncelikle dikkat edilmesi ve uyulması gereken hususları özetleyerek şunları söyledi: “Öncelikle sağlıklı olmaya çalışın, aile düzeniniz örnek alınacak seviyelerde olmalı.Çok çalışın, iyi hesap yapın, zamanı iyi planlayın ve iyi kullanın, zamana siz hükmedin. Sosyal çevrenizin olması çok önemlidir, bilgiye dayalı etkili hitap yapabilmeli, dinlemeyi bilmelisiniz. Moralli olmak başarı için önemlidir. Başarıyı isteyin ve peşinden koşun. Başarılı olmak isteyenlerin, başarıyı istemeleri olmazsa olmaz mecburiyettir. Çünkü başarı, başarıyı isteyenler tarafından elde edilir. Uygulanabilir hayalleriniz olsun, bunlara önce kendiniz inanın, kendinize güvenin. Durağan kişilerle olmayın, sizi de durağanlaştırır. Hedefler belirleyin. Merdivenleri ağır ve emin adımlarla tırmanın. Pozitif düşünün, iyimserlik, sevgi, saygı, hoşgörü duyguları var olduğu sürece, mutluluk gelecektir. Güvensizlik, karamsarlık, çaresizlik, korkaklık, umutsuzluk, yorgunluk ve bıkkınlık gibi negatif duyguları içinizden söküp atın. Ne iş olursa olsun seveceğiniz ve sevdiğiniz işi yapın, sevmediğiniz, sahiplenmediğiniz işlerde mutlu olamazsınız. Ekonomik daralmalar döneminde her zaman ikinci bir b planınız olmalı. Bütçe kültürünüzün mutlaka oluşması lazım. Başarı, şöhret, makam, para gelebilir, önemli olan bunları hazmetmektir. İş hayatında yükselenlere bakarsak, çok çalıştıklarını, işlerini sevdiklerini, başarmaya ve yükselmeye azimli olduklarını görürüz."
Hitabının ardından, KUTSO adına teşekkür plaketini,TÜGİK Başkanı Erkan Güral’a, Kütahya Vali Yardımcısı Sedat Oktar takdim etti

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya