ESGİAD üyeleri Eskişehir ekonomisinin büyütmek için kartvizit alışverişi yaptı

Sosyal Medyada Paylaş

ESGİAD üyeleri Eskişehir ekonomisinin büyütmek için kartvizit alışverişi yaptı

ESGİAD üyeleri arasında ticari işbirliğini sağlamak amacıyla ilk kez organize edilen “İş Geliştirme Buluşması”, büyük ilgi gördü. 70’den fazla işadamının katıldığı toplantıda yüzlerce kartvizit alışverişi yapıldı. ESGİAD Başkanı Zengin, “Biz güçlü olacağız ki, Eskişehir de güçlü olsun” dedi.

Eskişehir Genç İşadamları Derneği (ESGİAD) üyeleri arasında mal ve hizmet alışverişini arttırmak, yeni ortaklıklara zemin hazırlamak amacıyla çok önemli bir organizasyon gerçekleştirildi. “1. İş Geliştirme Toplantısı” adı altında düzenlenen toplantıya, ESGİAD üyeleri büyük ilgi gösterdi. Enotel Karaca’daki organizasyonun açılışında bir konuşma yapan Başkan Serkan Zengin, ESGİAD’ın giderek büyüyen ve gelişen bir camia olduğunu söyledi. Kartvizit alışveriş toplantısının, üyelerin birbirlerini daha yakından tanıma, birlikte ticaret yapmaları için büyük fırsat olduğunu vurgulayan Başkan Zengin, “Artık kendi aramızda işbirliğinin ve ticaretin önemini ortaya koymalıyız. Eskişehir bizim şehrimiz. Ne kadar iyi bir iç döngü oluşturursak o kadar ayakta kalırız. Ayakta kaldığımız sürece de ticaretimizi geliştirip, firmamızı büyütürüz. Bu büyüklük Eskişehir’i de güçlendirir” dedi.

8 BİNDEN FAZLA İSTİHDAM, 37 MİLYON DOLAR İHRACAT

Başkan Serkan Zengin; ESGİAD’ın 8 bin 395 kişiye istihdam sağlayarak, kentin en fazla istihdam sağlayan STK’larından biri olduğunu da söyledi. Zengin, “Ayrıca ESGİAD üyeleri yılda 37 milyon dolar ihracat yaparak kent ve ülke ekonomisine çok ciddi katkıda bulunmaktadır. 37 milyon dolar muazzam bir rakamdır. Bunu geliştirmek için konfederasyonumuz TÜGİK bünyesinde düzenlenecek yurtdışı gezilerine katılacağız. İhracat yapmak ya da ihracatını arttırmak isteyen tüm üyelerimiz bu iş gezilerinde yer alabilir. Bizim odağımız Eskişehir’in büyümesi, ayakta kalması. ESGİAD, artık eski bir şehrin yeni bir gücü gibi ayakta duruyor ve ilerliyor” diye konuştu.

YÜZLERCE KARTVİZİT DEĞİŞTİRİLDİ

ESGİAD üyelerine birbirleriyle işbirliği yapma ve ortaklık kurma çağrısında bulunan Serkan Zengin, “İlkini düzenlediğimiz katvizit toplantımızın buna kapı aralayacağını umuyoruz. Bundan sonraki toplantımız bölgesel olacak. Kütahya, Afyon, Bozüyük, Bilecik ve Bursa illerini davet ederek Eskişehir’de bir kartivizit alışveriş  töreni yapacağız. Bu sayede söz konusu illerle alışverişi geliştireceğiz” dedi. 1.İş Geliştirme Buluşması’nda daha sonra, katılan tüm üyeler bir çember oluşturarak birbirlerine kartvizitlerini verdi ve firmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. 1.5 saat içinde yüzlerce kartvizit değişimin yapıldığı toplantı, ESGİAD üyelerinin tanışıp kaynayması için de vesile oldu.

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya