ESGİAD’dan Eskişehir Turizm Yol Haritası Çalıştayı

Sosyal Medyada Paylaş

ESGİAD’dan Eskişehir Turizm Yol Haritası Çalıştayı

HEDEF ESKİŞEHİR’E GELEN TURİSTİN DAHA FAZLA PARA BIRAKMASINI SAĞLAMAK

ESGİAD yine bir ilke imza attı ve Eskişehir turizminin gelişimine katkı sunacak önemli bir çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştaya katılanlar, “Eskişehir’e gelen turist az para harcıyor, neden?” sorusuna, önerileriyle birlikte yanıt verdi.  Bu proje sonunda Eskişehir’in turizm yol haritası belirlenecek.

ESGİAD, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Skal International Eskişehir Kulübü Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Eskişehir Turizm Yol Haritası Çalıştayı”, Anemon Otel’de gerçekleşti. TÜGİK Genel Sekreteri ve ESGİAD Başkanı Serkan Zengin ile yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğindeki çalıştaya Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay ve bazı öğretim üyeleri, SKAL Başkanı Gökçe Yüksel,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Mecit Uyanık, kuruma bağlı bazı şube müdürleri, Gar Müdür Yardımcısı Ali Yıldız, ESİAD Genel Sekreteri Hüseyin Akdeniz, TÜMSİAD Başkan Yardımcısı Selami Uzun, Genç TÜMSİAD Başkanı Serhat Tunç, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Egemen Temizsoy, restoran, otel ve acente firma temsilcileri katıldı.

200’DEN FAZLA ÖNERİ OYLANDI

Eskişehir’in geleceği için buluşan 100 kişi, yaklaşık üç saat boyunca kente gelen turistin şehir esnafına, şehir ticaretine nasıl katkı sağlayabileceğini konuştu, tartıştı.  Dr. M.Gökhan Turan’ın moderatörlüğündeki çalıştayda, katılımcılardan oluşan karma masalarda “Eskişehir’e gelen turist az para harcıyor, neden? ” sorusunun yanıtı, önerilerle verildi. Her masadan toplanan 200’den fazla öneri, oylamaya sunuldu. En fazla oy alan öneriler, yol haritası kitapçığı haline getirilmek üzere bir araya toplandı. ESGİAD Başkanı Serkan Zengin, çalıştayın önemine işaret ederek, şunları söyledi:

YOL HARİTASI KİTAPÇIĞI ÇIKACAK

 “Amacımız, Eskişehir’e gelen turistin daha fazla para bırakmasını sağlamak. Şehrimiz, Türkiye’de bilinen, gezilmek ve görülmek istenen bir yer. Turist de geliyor. Ancak gelenler genellikle günübirlikçi. Konaklayanlar da var ancak şehir esnafına az para bırakıyorlar. Bugün Eskişehir’de turisti yönlendirebilecek, para harcamalarını sağlayacak bir yol haritası yok maalesef. İşte bu çalıştay, bu anlamda büyük önem taşıyor. Çalıştaydan çıkan sonuçlar Anadolu Üniversitesi ile birlikte bilimsel veriler ışığında bir rapor haline getirilecek. Öneriler ve yapılması gerekenleri içeren bu rapor, bir yol haritası kitapçığı ile şehir turizminin gelişmesinde rehber olacak. Hedefimiz Eskişehir’in turizmde sağladığı avantajı kalıcı hale getirmek ve devamlılığı sağlamak…”

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya