GAGİAD‘Kentsel Güç Küresel Rekabet III Mezun Olmak Yeterli mi’

Sosyal Medyada Paylaş

GAGİAD‘Kentsel Güç Küresel Rekabet III Mezun Olmak Yeterli mi’

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) tarafından, Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde üniversiteli öğrencilere ‘Kentsel Güç Küresel Rekabet III Mezun Olmak Yeterli Mi?’ konulu söyleşi düzenledi.

Kentsel Güç Küresel Rekabet III Mezun Olmak Yeterli Mi?’ programına, Gaziantep Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak moderatör olarak katılırken, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun’da konuşmacı olarak katıldı. GAGİAD tarafından hazırlanan programa  Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve MÜSİAD Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Çelenk Gagiad Üyeleri ve Gaziantep Üniversitesi öğrencileri katılım gösterdi.


“KENDİ İŞİNİZİ KURACAKSINIZ”


Üniversiteli gençlere tavsiyelerde bulunan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, insanın karşısındaki insana değer vermesi gerektiğini ifade etti. Coşkun kendiniz geliştirmeyi başarılı olmayı  öğrenmelisiniz. Bir kere kendinizi mutlaka vicdanen ‘Ben kimim, neyim, ne yapmaya çalışıyorum’ deyip aynaya bakmanız lazım. Çok iyi bir ressam olabilirsiniz ama ne olursanız olun en iyisi olmaya çalışın. Hayatta üç şey çok önemlidir. 1- cesur olmak 2- Azimli olmak 3-Dürüst olmak’ diye konuştu.

“KÜÇÜK ADIMLARLA BAŞLAYIN”
GAGİAD tarafından hazırlanan ’Mezun olmak yeterlimi’ programına konuşmacı olarak katılan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise “Hiçbir zaman ben gideyim en yüksekten başlayayım, şurada iş isterim, Ankara’da iş isterim, Gaziantep’in merkezinde iş isterim gibi tercihlerde bulunmayın. Bunun içinde Türkiye’den hepimizin umutlu olması gerekir. Türkiye büyümek mecburiyetinde olan bir ülkedir. Nüfusumuz bugün 77 milyon, Bugün Avrupa Birliğine girseydik, Nüfus olarak Avrupa Birliğinin 2. Büyük ülkesi olacaktık. Yani Almanya bir biz iki, olacaktık. Eninde sonunda biz buraya gireceğiz. Türkiye her yönden büyümek için fırsat arıyor” dedi.


“ÖNCE KENDİMİZE GÜVENECEĞİZ”


Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu’da, gençlere gelecekte iş hayatlarında tavsiyelerde bulundu. Topçuoğlu, “Şöyle bir sıralayalım, neler yaparsak biz bu başarıyı yakalayabiliriz, mutlu olabiliriz. Ülkemize faydalı olabiliriz. Önce kendimize güveneceğiz. ‘Bu okuldan mezun oluyorum’ ‘Bu okulu en iyi şekilde bitirmem lazım’, ‘Ben mezuniyet sonrası ülkem için, kendim için, ailem için yoğun bir şekilde çalışmalıyım’ Böyle kendimize bir hedef koymalıyız. Meraklı ve vizyon sahibi olmalısınız. Hayallerinizin olması lazım. İşin derinliğinin detayını öğrenirsek, başarılı olabiliriz. İyi bir dinleyici olmamız lazım, dinlerken dinlediklerimizden ders çıkarmak gerekir. Konuşmaları sonuna kadar sakin bir şekilde dinlemek, bildiğimiz bir konu dahi olsa, sonuna kadar dinleyip o dinlediklerimizden bir ders çıkarmak lazım” dedi.

 

‘’ÇALIŞMA AZMİ VE GİRİŞİMCİLİĞİ CESARETLE BİRLEŞTİRMELİYİZ’’

Gagiad Yönetim Kurulu Başkanı ise bizler girişimcilik ruhunu içinde taşıyan insanlarız. Bu ruhu çalışarak geliştirip cesaretli olmalıyız. Baktığımız zaman cesaretli insanlar başarıya ulaşmış. Mezun olmadan önce öğrencilerimiz kazanmış oldukları bölümle ilgili şüpheleri varsa önce onu gidermeli mutlu oldukları istedikleri bölümleri bitirmeli ve cesaretle iş hayatına atılmalıdır. ‘’ dedi.

Program öğrencilerden gelen soruların konuşmacılar tarafından cevaplanması ile devam etti. Ardından Gagiad tarafından konuşmacılara hediye takdimi ve programa destekleriye katkıda bulunan Gülsan Holding, Bilge Çocuk, EdacanGroup,Evyapan Demir Çelik, Gazikent Motorlu Araçlar,Nurus firma yetkililerine teşekkür belgeleri verildi.

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya