Genç işadamlarından Cumhuriyet belgeseli

Sosyal Medyada Paylaş

Genç işadamlarından Cumhuriyet belgeseli

Genç işadamlarından Cumhuriyet belgeseli

Isparta GİAD, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96'ncı yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Isparta'daki 460 okulda 82 bini aşkın öğrenciye izletilmesi amacıyla 10 dakikalık belgesel hazırlattı.
IGİAD Başkanı Barış Gümüş, Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek, uygun görülmesi halinde tüm okullarda gösterilmesi talebinde bulundukları Cumhuriyet Belgeseli'nde Kurtuluş Savaşı'ndan Cumhuriyet'in ilanına kadarki zorlu sürecin ve mücadelelerin ele alındığını belirterek, şöyle dedi: "Milletimizin o günkü şartlarda, imkansızlıklar içinde neler yapabildiğini gösteren ve bunları da Cumhuriyetle taçlandıran mücadelesini, o günkü görüntülerle yeniden hatırlatmak ve özellikle öğrencilerimize göstermek istedik. Burada asla umutsuzluğa düşülmemesi gerektiği anlatılıyor. Bizim yaklaşımımız Cumhuriyet ilan edildi ve kuruldu, o günkü imkansızlıklar içinde kuruldu, çok daha kolay şartlardaki bugün ise bizlerin görevi, kurulmuş olan cumhuriyeti korumak ve muhafaza etmektir. Ve gelecek nesillere bunun önemini aktarmaktır. Bu video Cumhuriyet'in erdemlerini, süreci, insanlarımızın canları ve mallarıyla vakfettikleri mücadelenin çok kıymetli bir değer olduğunu anlatıyor. Aslında Atatürk'ün Nutku'nda bir ifadesi var, en büyük bayramın Cumhuriyet Bayramı olduğunu ifade ediyor. Biz de buradan kendimize vazife çıkartarak, hem bu bayramımızı büyük bir coşkuyla kutluyor hem de gelecek nesillerimizin bunun önemini çok daha iyi anlamasını sağlamaya katkı sunmak istedik."
IGİAD'lı iş insanları, Ege ve Akdeniz Genç İş İnsanları Federasyonu'ndan da katılımla Isparta'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama programı da düzenledi. Kutlamada hazırlanan belgeselin gösteriminin yanı sıra, Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletisi sunuldu.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya