Güneydoğu Girişimci İş Adamları Derneği Basın Açıklaması

Sosyal Medyada Paylaş

Güneydoğu Girişimci İş Adamları Derneği Basın Açıklaması

Tırmanışa geçen şiddet olayları, yitirilen yaşamlar ve bu gelişmelerin etkilediği yüzbinlerce yurttaş adına sivil toplum olarak duyduğumuz üzüntü ve  kaygı gün geçtikçe artmaktadır.

Gaziantep'te meydana gelen vahşet hiçbir ideolojiyle açıklanamayacak derecede soysuz, iğrenç bir saldırıdır. Tamamen sivil insanların bulunduğu bir düğün törenini hedef alabilecek kadar gözü dönmüş canilerin en kısa sürede adalete teslim edilmelerini umut ediyor, bekliyoruz.

Toplumsal barışa kast eden bu girişimleri lanetlemekle birlikte,  iç huzurun tekrar tesisi adına yürütülecek tüm süreçlerin takipçisi olma kararlılığımızı ifade etmek isteriz. Fetö terör örgütünce planlanan darbe girişimine şanlı bir mücadeleyle karşı koyan toplumsal iradenin, kollektif yaşamı tehdit eden tüm faktörlerin ortadan kaldırılması adına da hakim kılınması gerektiğini düşünüyor, böylesi bir yaklaşımın geleceğimiz için hayati öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda siyasal iradenin, ülkenin her anlamda önünü açacak girişimlere hız vermesi ve bu çalışmaların başta sivil toplum olmak üzere tüm kesimlerce desteklenmesi gerektiğini belirtmek isteriz.

Diyarbakır, Van, Elazığ, Gaziantep ve son olarak da Şanlıurfa'da meydana gelen menfur saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimiz ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, saygılar sunuyoruz.

Tanzer Polat Yılmaz
Güneydoğu Girişimci İş Adamları Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya