Güral, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencileri ile buluştu

Sosyal Medyada Paylaş

Güral, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencileri ile buluştu

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Genç İş İnsanları Topluluğu  tarafından “İş Dünyası ve Girişimcilik” konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) Yönetim Kurulu Başkanı ve NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Güral ve Dizayn VIP Yönetim Kurulu Başkanı Erbakan Malkoç katıldı.

 

Konferansta ilk olarak NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Güral söz aldı.

 Güral bölgesel kalkınmanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında, NG Kütahya Seramik olarak yapılan yatırımların büyük çoğunluğunun Kütahya’ya yapılmasına özen gösterdiklerinden bahsetti. Güral, “Kütahya çevre büyük şehirlere çok yakın olmasına rağmen gelişmemiş. Bu nedenle üretim yaptığımız bölge yatırım yapmada da önceliğimiz” dedi. NG Kütahya Seramik’in yönetim anlayışından da bahseden Güral, “Şirketimizde samimi bir yönetim anlayışı hakimdir. Aile sıcaklığı ve samimiyeti olmasına özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

İsmini otomobil tasarımında aldığı Dünya çapındaki ödüller ile duyuran Erbakan Malkoç ise konuşmasında üretmenin öneminden bahsetti. Malkoç, “Ülkemizin dünya arenasında ekonomik anlamda ön plana çıkabilmesi için üretim olması lazım.” dedi. Başarı hikayesi hakkında bilgiler paylaşan Malkoç, yaşadığı zorluklardan örnekler vererek azimle çalışmanın altını çizdi. Malkoç, “ Ben şansa inanmıyorum. Eğer yaratılışta bir kişinin aklı varsa herkes şanslıdır. Kişinin hedefleri olması lazım, hayallerinizin peşinden gitmelisiniz ve çok çalışmalısınız. Peşinden giden insan için hayal çok güzel bir şeydir” diye konuştu. Ülkeye hizmet eden çalışmalar yapmanın önemine vurgu yapan Malkoç, “Hep kendime neden başka ülkeler yapıyor da, biz yapamıyoruz diye düşündüm. Vatana sahip çıkmanın bir tek yolu vardır, o da katma değer üretmektir.” dedi. Öğrencilerin keyifle takip ettiği konferans çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya