Hatay Genç İşadamları Derneği tekrar açıldı

Sosyal Medyada Paylaş

Hatay Genç İşadamları Derneği tekrar açıldı

HAGİAD, 23 yıllık geçmişi olan ve bölgemize sağladığı katkılarıyla, duruşuyla taraflı tarafsız tüm kesimlerin takdirini kazanmış olan, Alçak darbe teşebbüsü sonrasında çıkartılan 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmıştır. Yayınladığımız bildiride de Ülkemizin en büyük gücü, Milletimizin birliği ve bütünlüğüdür. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmamızı engellemeye teşebbüs eden bu ve benzeri fiilleri bir kez daha şiddetle kınadığımızı belirtmiştik.

Derneğimizin kapanma Kararının ardından yaptığımız haklı itirazlar ve bizleri kabul edip, konunun yakın takipçisi olan Kurucu Üyelerimizden ve önceki dönem başkanlarımızdan, Türk-Arap Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Sayın Hikmet Çinçin’ in samimi gayreti ve yol göstermesi, kapatılan kapıların aralanmasına yardımcı olmuştu. Yapılan araştırmalar sonucunda ve Kurucu üyelerimizden Sayın Hikmet Çinçin, bu konu hakkında iki kez Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli ile görüşmüş ve 26 gün gibi kısa bir süre içerisinde bu hain örgütle uzaktan veya yakından bir alakamız olmadığı net bir şekilde görülmüştür.

HAGİAD olarak alınımız açık, başımız diktir. Gerçeklerin er yada geç ortaya çıkacağından şüphe duymadan beklenilmiştir. Beklenen karar 22.11.2016 tarihinde yayınlanan ve 677 sayılı KHK ile derneğimiz tekrar açılmıştır.

HAGİAD, 23 yıllık geçmişi olan ve bölgemize sağladığı katkılarıyla, duruşuyla taraflı tarafsız tüm kesimlerin takdirini kazanmış olan, Kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolu ve ilkeleri kendisine rehber edinmiş, bu ilkeler ışığında ilerlemiş bir sivil toplum kuruluşu olmuştur. Bölgemizde yapılan ve yürütülen bir çok projeye imza atmış ve en büyük destekçilerinden biri olmuştur. Şehrin sosyal problemleri İçin üyeleri ile bir araya gelip çözüm üreten büyük şehrin gelişmişlik düzeyine katkıda bulunmak, birlik ve beraberlik için önemli çalışmalara İmza atmış bir dernek olmuştur. Hatay'ın vizyon sahibi ve farklı sektörlerden 183 üyesinin görüşleri ile zenginleşen HAGİAD Hatay'da 690 milyon $ ihracat kapasitesi ile 5800 insanımıza istihdam sağlayan, yine şehrimizde ödenen verginin %67'sine imza atan güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşu olmuştur.

Bizler böylesine güçlü bir derneğin seçilmiş 14. yönetim kurulu olarak; yeni bir anlayışla, fikri ve ilmi bütünlük içerisinde, Hatay şehrinin dokusunda yer alan Hoşgörü ve Medeniyet sıfatlarını birer misyon edinerek yola çıkmış, geleceğe ümitle bakan, girişimciliği ve inovasyonu şehrimiz dinamikleriyle buluşturmayı becerebilmiş önemli işadamlarımızdan oluşan bir yönetim ile kaldığımız yerden gücümüze güç katarak ilerlemeyi ilke edinmiş üyeleriz.

Yaşadığımız zorlu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen mevcut Bakanlar Kurulumuzun Sayın Üyelerine, Hatay Valisi Sn. Erdal Ata’ya, Ankara’ya atanan önceki Hatay Valisi Sn. Ercan Topaca’ya,Hatay  İl Emniyet Müdürü Sn. Kamil Karabörk’e, Hatay eski İl Emniyet Müdürü Sn. Ali Doğan Uludağ’ a, Kurucu üyemiz ve eski dönem başkanımız Sn. Hikmet Çinçin’ e teşekkürü bir borç biliriz.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya