Hem iftar yaptılar, hem tecrübe aldılar

Sosyal Medyada Paylaş

Hem iftar yaptılar, hem tecrübe aldılar

Hem iftar yaptılar, hem tecrübe aldılar

İnegöl Genç İşadamları Derneği tarafından her yıl düzenlenen geleneksel iftar programı üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

İftar programı TÜGİK Genel Başkanı Sn. Erkan Güral ve Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Dr, Rüştü Bozkurt ‘un konuşmacı olarak katıldığı 'Tecrübe alıyoruz' programı ile devam etti.

İftar programına, TÜGİK Genel Başkanı Sn. Erkan Güral,  TÜGİK Genel Sekreteri Sn. Tanzer Polat Yılmaz, TÜGİK Yönetim Kurulu Üyelerimizden Sn. Abdulrahim Noyan, Sn.  Gökhan Korkmaz, Sn.  İsmail Çoban, MARGİF Başkanı Sn.  Mehmet Kumcu, GESİAD Başkanı Sn.  Kerim Demiral, İznik GİAD Başkanı Sn.  Erkmen Dinçer , İzmit GİAD Başkanı Sn. Yusuf Erenkaya, Yenişehir GİAD Başkanı Sn.  Samet Düvencioğlu’nun yanı sıra  il protokolünden  Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Zekeriye Alper İnanç, Jandarma Komutanı Binbaşı Sn. Uğur Baş, Emniyet Müdürü Sn.  İlhamı Araali, MOSFED Başkanı Sn.  Ahmet Güleç, İTSO Başkanı Sn.  Yavuz Uğurdağ, ve  çok sayıda davetli katıldı.

İftar sonrası konuşan İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, "Biz İnegöl Mobilyacıları olarak, İnegöl de Üniversite kurulmasından ve üniversite mezunu öğrencilerden umudumuzu yitirdik. Herkesi Üniversite mezunu ettik, kimse iş beğenmiyor, açıkçası nasıl bir durumsa çalışmak istemiyor. Mobilya el emeği isteyen bir sektör, teknoloji bir yere kadar. Şu an İnegöl’ümüzde vasıfsız eleman dahi karaborsaya düşmüş durumda. Sürekli firmalar arası transferle, çalışan personelin maaşlarını yükseltmiş ve yükseltmeye devam etmektedir. Ve bu durum firmaların maliyetlerini olumsuz etkilemekte, zamansız işten ayrılışlar ürün teslimini geciktirmekte, neticesinde cezai şarta maruz kalmaktadır. Şurada hepiniz şahitsiniz 2 yıla kalmaz işini iyi yapan firmalar eleman bulamamaktan dolayı iş yerini kapatmak zorunda kalacaklar. Ezber  söylemiyorum ilk örneği kendi firmam gibi duruyor. Ezelden beri söylenen ‘Meslek Lisesi, Memleket Meselesi’ bu günümüzün başlıca meselesi olmuştur. Meslek liseleri zaman geçirmek için barınak yeri haline gelmiştir.

Bu durum Türkiye'mizin sorunudur. Gelin hep birlikte şehrimizin, sektörümüzün meslek bölümlerini büyütelim, teknolojik makinalarla donatalım, öğrenim gören öğrencilerimize maaş verelim, okul döner sermaye ile işleyerek üretsin, hem kaliteli, hem bilinçli öğrenci bizlere düşen sorumluluk ne olursa hazırız.


Özemir'in konuşmasının ardından Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Rüştü Bozkurt 'Tecrübe alıyoruz' programında konuşmacı olarak üyelere hitap etti.

Dünya Gazetesi Ekonomi Yazan Dr. Rüştü Bozkurt ise, Türkiye ve dünya ekonomisinden bahsetti.

İL OLMAYI HAK EDEN BİR ŞEHİR

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ' 'İl olmayı hak eden bir şehrimizdeyiz”  İnegöl denilince akla hep köfte geliyor, mobilyamız var. Bizim görevimiz İtalya'yı tasarımda yakalamak ve dünya arenasında mücadele etmek. Bunu tabi ki yapabiliriz. İtalya'ya İnegöl'den ihracat yapabilmenin başarı olduğunu düşünüyorum. Bu firma sayısını artırmamız lazım. Ayağımız yere basarken hedeflerimizi yüksek koymamız lazım. Rakiplerimizi de iyi analiz etmemiz lazım. İş dünyasında başarıya ulaşmak için farklı olmak zorundasınız. Teknolojik yatırımlar son derece önemli. El birliği yaparak İtalya'ya mobilyalarımızı, yani tereciye tere (mobilya) satalım. Biz neden İnegöl köftesine diğer ülkelerde işadamlarımız tarafından açılan köftecilerde da yemeyelim" dedi.

5 bin adet fidanla desteği

 İGIAD'ın fidan kampanyasının son de-rece anlamlı olduğunu ifade eden Güral, ' 'Şirketimde çalışan 5 bin arkadaşım adına fidan kampanyasına 5 bin adet fidanla katılmak istiyorum" diye konuştu.

Ortaklık ruhu benimsenmeli

Artık ortaklık ruhunu benimsemenin gerektiğinin altını çizen Güral, "Az olsun benim olsun kararı, bu gün ticarette yeterli olmuyor. Şirketlerinde ana yasalan olması lazım. Eğitim de ailede başlıyor. Gençlerimiz okusunlar tabi ki. Fakat biz onlara aileden gelen görgüyü veremezsek, çocuğunuz nereden mezun olursa olsun ülkemizin ihtiyacı olan geleceğimize sahip çıkacak gençleri maalesef mümkün olmayacaktır. O yüzden çocuklarımız daha küçük yaştayken gerekli yönlendirmeyi yapmamız lazım" ifadelerini kullandı.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya