MAGİAD Dünya Devleri Manisa’da Buluşturdu.

Sosyal Medyada Paylaş

MAGİAD  Dünya Devleri Manisa’da Buluşturdu.

MAGİAD  Dünya Devleri Manisa’da Buluşturdu.

Manisa Genç İşadamları Derneği CBÜ Öğrenci Temsilciliği tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen ve alanlarında dünya markası haline gelmiş firmaların yönetim kurulu başkanlarının ve üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Devleri Manisa’da Buluşuyor zirvesi Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Manisa Genç  İş Adamları Derneğinin organizasyonu ile bu yıl 3.sü düzenlenen Dünya Devleri Manisa ’da Buluşuyor zirvesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapıldı. Gerçekleştirilen zirveye alanlarında dünya markası haline gelmiş firmaların yönetim  kurulu başkanları ve üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Vali Erdoğan Bektaş ile CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ve davetliler katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan CBÜ MAGİAD Öğrenci Temsilciliği Başkanı Tayfun Ayhan, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verirken , faaliyetlerinin öğrenciler için olan faydalarından bahsetti.

Zirveyi düzenleyen MAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ömer Özkara da yaptığı konuşmasında öğrencilere nasihatte bulunarak, her yıl olduğu gibi bu sene de 2 mesajının olacağını söyleyerek ‘’ Yaşadığımız tecrübeler ve zaman içinde yaşadıklarımız bize şunu öğretti; Birşeyler elde etmek kolay olmuyor. Randevu almaya bile zorlandığınız isimler düzenlediğimiz bu zirve sayesinde sizlerle oldu. Bu kişileri CBÜ öğrencileri ile buluşturmak MAGİAD’ın bir misyonu haline geldi. Hayatta her zaman karşımıza duvarlar çıkacak. Bu duvarlar bir omuz yardımıyla, bazen moral motivasyonla ve bakış açınızı değiştirerek ,’Ben bunu başarmalıyımı’ kendinize şiar edinmelisiniz. Allaha hamd ettik. Azim ve gayretiniz olsun ve yanınıza Allahı’ı alın , üzerinden gelemeyeceğiniz, başaramayacağınız iş olmasın’’ dedi.

MAGİAD Başkanı İsmail Ömer Özkara , artık geleneksel düşüncelerin yerine inovatif düşüncelerin aldığını belirterek devam ettiği konuşmasında’’ İnovatif düşüncenin geleneksel düşüncenin önüne geçtiği , dinamik olmanın ve çağ atlamanın üniversitece var etmek olduğu bir dünyanın içindeyiz. Yenilenmediğiniz zaman dünyanın içinde olamayacaksınız. Manisamız , Valiliğimiz , kurumlarımız , üniversitelerimiz ve belediyelerimiz kendini yenileyemezse başarıya yetişemeyecek. Yenilemeler olurken , bizleri millet olarak geride kalmaya tahammülümüz olmamalı. Bizler persfektiklerimizi  yeni tutmalıyız. Azim, gayret, mücadele, çalışma ve Allah’ın desteğini her zaman yanımıza almaya gayret ediyoruz ‘’ diye konuştu.

Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ise 3.sü yapılan Dünya Devleri Manisa’ da buluşuyor zirvesinin artık geleneksel hale geldiğini belirterek, ‘’ Gelecek persfektifi  için  bakıldığı zaman 5 temel dinamikten bahsetmek mümkün . Jeopolitik dengeler ve karşılıkları , uluslararası ekonomik sistem , buluşlar , yenilikçi fikirler ve girişimciler. Tarihsel olarak 20. Yüzyıl ekonomi daha çok üretim ekonomisi  olmuştur. Endüstriyel ve hiyerarşik öneme sahiptir. Kurumlar ekonomiye getirdikleri hareketler ile yenilikçi bir model olmaya başladı. Girişimcilik kavramının bilimsel olarak incelenmesi uzun yıllar önce başlamıştır. Girişimci yenilikçi faaliyetler yapıyorsa girişimci olma özelliğini taşımaktadır. Ülkeler girişimcilik düşüncesini yaygınlaştırmak için çaba harcamaktadırlar.’’ Dedi.

 

Rektör Çelebi , girişimciliğin ülkelerin kalkınmışlık düzeylerini belirlemede en önemli etken olduğunu ifade ederek ‘’ Bunlar üniversiteleri yoğun bir şekilde etkilemekte ve üniversiteleri  girişimci üniversite olmaya itmektedir. Girişimci üniversitelerin amacı mezuniyet sonrasında iş sahibi yapmak değil , üniversitedeyken yeni iş fikirleri geliştirmek için başlangıç noktası oluşturmaktadır. Dünyayı değiştiren ve daha güçlü hale getiren etkenin girişimcilik olduğunu görüyoruz. Girişimciliğin iş sektörü kavramı olmaktan çıktığını görüyoruz. Üniversitelerin de girişimci ruhunu almaları gerekiyor. Bizler CBÜ olarak girişimcilik ruhunu hayata geçirmek için her türlü tedbiri alıyoruz, artık üniversitelerimizin bir çoğunda seçmeli girişimcilik dersimiz var. Bu ülkenin girişimci olmaya aday ve dinamik gençlere ihtiyacımız var. Manisa Genç İşadamları Derneğimiz , yaptığı faaliyetler ve organizasyonlar ile bizim yükümüzü bir anlamda hafifletiyor’’ diye konuştu.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ nde düzenlenen zirveye katılan Vali Erdoğan Bektaş da öğrencilere seslendiği konuşmasında , program kapsamında konuk olan kendi alanlarında başarılı olmuş insanların buraya gelerek kendi başarı sırlarını öğrencilerle paylaşacaklarını , öğrencilerin ise bunlardan kendilerine pay çıkartarak başarılı olma yolunda ilerleyeceklerini söyledi. Vali Bektaş ‘’ Başarı çok tılsımlı bir şey . Bunun adresi , kitabı , okutması olmuyor. Herkes kendi sırrını bulacak , keşfedecek , hayata geçirecek ve başarılı olacak ‘’ diye konuştu.

KİMLER TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Yapılan protokol konuşmalarının ardından NAMET Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kayar , DEİK Afrika Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield , Mercedes Türkiye Tanıtım Yüzü Gül Gökçe Korkmaz , Tiyatro Sanatçısı Hakan Bilgin , TEB Investment CEO’ su Baturalp Candemir , Atlas Jet Global Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy , ARZUM Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı , KESKİNOĞLU Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Keskinoğlu ile Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos iş hayatlarında yakaladıkları başarıları CBÜ ‘lü Öğrenciler ile paylaştı.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya