Mersin GİAD Genel Kurulu'nda İzol, Güven Tazeledi

Sosyal Medyada Paylaş

Mersin GİAD Genel Kurulu'nda İzol, Güven Tazeledi

Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (GİAD), 8. Olağan Kurulu’nu Divan Otelde gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen genel kurulda, Mersin GİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol yeniden seçilerek, güven tazeledi.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin-Tarsus organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Başkanı Kemal Kaçmaz, katıldı.

“BU SÜREÇTEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin GİAD Başkanı Mehmet Serkan İzol, Mersin GİAD’ın kurulduğu günden bu güne kadar, ekonomik ve sosyal olarak çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayarak, “Bu doğrultuda birçok sektörü bünyesinde barındıran derneğimiz, sektörün sorunlarını daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde çözüme ulaşabilmesi için komitelerimizi oluşturmuştur. Bu komiteler kendi aralarında yaptıkları toplantılar neticesinde kendi sektörel sorunlarını ele almışlardır. Toplamda 12 komite oluşmuştur ve kendi yönetim kurullarını seçmişlerdir. Tüzüğümüzde de var olan kadınlar kurulumuz bizim dönemimizde faaliyete geçmiştir. Kentimiz için kaynaştırıcı ve bütünleyici roller üstlendik. Mersin’in en önemli ekonomik hareketliliğin yaşandığı nokta olan Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılarıyla, üyelerimizi bir araya getirmek, ticari ilişkileri daha çok geliştirmek amacıyla MTOSB Başkanı Sabri Tekli Bey’in öncülüğünde Mersin Ekonomi Buluşmaları adı altında iş zirvesini gerçekleştirdik.” dedi.

İzol, “ 15 Temmuz bizim yönetim kurulumuzun ve ülkemizin en çok etkilendiği olaylardan biridir. Görev süremiz içinde sadece kentimizi değil, Türkiye’yi, hatta dünyayı yakından ilgilendiren ve demokrasimizin temellerini yerinden oynatacak her bir darbe girişimine karşı karşıya kaldık.  15 Temmuz gecesini cehenneme çeviren bu olay nedeni ile Türkiye’nin derin yaraları olmasını bekleyenlere karşı ülkemiz tek başına, tek yürek olup, demokrasimize sahip çıkarak, en güzel cevabı vermiştir. Bu noktada Mersin GİAD ailesi olarak bizler, Türkiye’nin sarsılmaz gücüne herkese göstermek adına şüphe duymadan endişe etmeden yatırımlarımıza ve projelerimize devam ettik ve bu süreçten alnımızın akıyla çıktık. Mersin GİAD olarak bugün oluğu gibi bundan sonra da ekonomimizin, demokrasimizin ve Türkiye’nin faydasına olan her türlü çalışmanın içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“EN BÜYÜK GEREKSİNİMLERİMİZDEN BİRİ DAYANIŞMA”

 

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ise yaptığı konuşmada, “Mersin GİAD, anayasaya bağlı Atatürk ilkeleri ışığı altında genç sanayici ve iş adamlarını sorumlulukları ve dayanışma ruhunu geliştirmek ve de iş hayatını canlandırmak. Bana göre harika bir amaç. Ülkesine bağlı, ortak değerimiz olan Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği yolda birlik ve beraberlik içerisinde iş hayatını canlandırmak üzere çalışmak gerçekten onur vericidir. Bizim en büyük gereksinimlerimizden biri de dayanışmadır. Birlikte davranmak, birlikte öğretmek ve birlikte paylaşmak. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak ülke olarak daha da güçleniriz, daha da gelişiriz. Bir başka amaç daha var, o da Mersin GİAD’ın kurulma amacı. Eğitim ve öğrenim konularına ağırlık vermek. Her konuda, özellikle kültürel, toplumsal, bilimsel, ekonomik alanlarda gelişmemize, kalkınmamızı sağlayacak temel unsurdur eğitim. Bu sebeple kutluyorum. Düşünen, sorgulayan, düşündüklerini özgürce söyleyebilen insanlar Türkiye için, dünya için insanlar yetiştirmeliyiz. Mersin GİAD birçok projeler etkinlikler yürütmüş. MTSO olarak Mersin GİAD gibi dernekleri gerçekten çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN HALKI ADINA SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da yaptığı konuşmada, 15 yıllık tecrübesiyle Mersin ekonomisinde artık önemli bir konuma sahip olan Mersin Girişimci İş İnsanları Derneği yönetim kurullarındaki genç iş insanlarını görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Mersin GİAD’ın sadece ekonomi ve ticaret alanında değil ilimizin sosyal ve kültürel yönden gelişimi, ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı noktasında da son derece önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini biliyorum. Bu gayretleriniz dolayısıyla Mersin halkı adına sizlere teşekkür ediyorum. Genç iş insanlarının sayı ve kalitece artması noktasında yürüttüğünüz Sosyal Destek, Genç Ekolojik Girişimciler ve Girişimci 33 gibi genç inovatif girişimciler yetiştirmeye yönelik projelerinizi son derece isabetli bulduğumu, sizlerden yeni projeler beklediğimi bilmenizi istiyorum. Bu projeler ve gerçekleştirdiğiniz pek çok etkinliklerle küresel trendleri takip ettiğinizi ve bu konularda kendinizi geliştirdiğinizi görmek; ilimizin, ülkemizin ve dünyanın geleceği açısından umut vericidir. Genç girişimciler olarak sizler, hem bazı sorunlarla baş etmek, hem de yeryüzü cenneti Mersin’imizin sizlere sunduğu uçsuz bucaksız imkânları vizyoner yaklaşımlarla ekonomik değere dönüştürmek durumundasınız” ifadelerini kullandı.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya