Sakarya Giad Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesini ziyaret etti

Sosyal Medyada Paylaş

Sakarya Giad Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesini ziyaret etti

Sakarya GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bekdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ı ziyaret etti. Geçtiğimiz hafta tüm dernek üyelerinin ağırlandığı toplantılar gerçekleştiren Sakarya GİAD, üyeleriyle yaptığı istişareler sonucu alınan kararları uygulamaya başladı. İstişare toplantılarında oldukça dikkat çeken ve üyeler tarafından dile getirilen istihdama yönelik talepleri, üniversite ziyaretinde gündem konusu oldu.

Gençlerle bir araya gelip iş garantili eğitimler düzenleyeceğiz

Sakarya GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bekdemir, “İki hafta boyunca derneğimizde üyelerimizi ağırladık ve onlarla şehrimizin ticari ve sosyal yapısı üzerine istişareler gerçekleştirdik. Bizlerle görüş ve önerilerini paylaşan iş insanı üyelerimizin çoğu ara eleman, nitelikli personel ve yetiştirmek üzere alanında ilgili kişilere ulaşmak için proje taleplerinde bulundular. Bizler Sakarya GİAD olarak gerekli prosedürler doğrultusunda, gençlerle bir araya gelip iş garantili eğitimler düzenleyerek istihdama katkıda bulunmak istiyoruz. Bu konuda üniversiteden öğrenci ve eğitimci talebimiz olacak. Eğitmenlerimiz, eğitim programımıza başvuran kişileri önce mülakata alıp sonrasında mülakatı geçtikleri takdirde eğitim programına dahil edecek. Eğitim bittiğinde de derneğimiz üyelerinin istihdam talepleri doğrultusunda kişiler istihdam edilecek.” dedi.

 

Ticaret, ekonomi ve öğrenci tabanlı bir toplantı gerçekleşti

Zafer Bekdemir’in görüş ve önerilerini özveriyle dinleyen Sakarya Uygulamalı Bilimler Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, öğrencilerin iş dünyası ve genç girişimcilerle tanışmaları adına yürütülecek faaliyetleri destekleyeceklerini ve derneğin talep ettiği üniversite temsilcilerinin üniversite açıldığında sağlanacağını ifade etti. Toplantının devamında Sakarya GİAD’ın üniversitenin 3+1 ve 7+1 programlarına ve Teknofest’teki çalışmalarda öğrencilerin başarılarını artırmak için gerekli desteklerin sağlanacağı, üniversitenin içerisinde planladığı proje ve faaliyetlere, uygunluk sağlandığında Sakarya GİAD’ın her zaman dahil olacakları belirtildi. Kendi üyeleri arasından tecrübeli iş insanları ve barındırdıkları firmaların yetkili kişileri ile öğrencileri buluşturup tecrübe paylaşımı, kariyer günleri düzenlemek istedikleri dile getirildi. Şehrimizin ticareti, ekonomisi ve öğrencilerinin odak noktası olduğu toplantı, oldukça verimli geçti ve şehrimiz adına faydalı kararlar alındı.

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya