Samsun Milletvekili Sn. Çiğdem Karaaslan Bafra GİAD ile bir araya geldi.

Sosyal Medyada Paylaş

Samsun Milletvekili Sn. Çiğdem Karaaslan  Bafra GİAD ile bir araya geldi.

Bafra Öğretmen evinde düzenlenen davete Bafra’da faaliyet gösteren STK lar ile bir araya geldi. Düzenlenen programda 16 Nisan’da yapılacak olan referandum ve Anayasa değişiklikleriyle ilgili bilgi veren Çiğdem Karaaslan toplantı bitiminde Bafra GİAD ile görüş alış verişinde bulundu. Dernek  Yönetim Kurulu Başkanı Alper GÜNGÖR, 2015 yılından beri ülkemizde seçimler , darbeler, referandumlar gibi bir çok etken Ülkemizin ekonomisini ve dahası gelişmesini  engellemiştir, bizler iş adamı olarak bölgemizin refahı ve kalkınması için uğraşmaktayız, bunun için elimizden geldiğince sorunlara çözüm bulmaya ve ilgili yerlere iletmeye çalışıyoruz; Bu bağlamda Bafra’da sorun olarak gördüğümüz ve Belediye Başkanımız Sayın Zihni Şahin ilede paylaştığımız bazı konular mevcuttur;

    - Büyükşehir Yasası İle İlgili Referandumdan Sonra Bir Değişme Olacakmı?
                . Büyükşehir belediyelerinin üzerine çok büyük yükler bindiriyor ve tam anlamıyla sorunlara yetişemiyor ve çok geç çözüm buluyor,
                . İlçe Belediyelerinin elinden alınan bazı görevler tam anlamıyla yerine getirilemediğinden vatandaş ile belediye arasında sürekli bir tartışmaya yol açmakta ve buda karmaşalığa neden olmaktadır.
                . Büyükşehir Sistemi Tam Oturmadı; - Örn. Bazı büyük caddeler BüyükŞehire Bağlı bazı caddelerde ilçe belediyemize bağlı , bundada bir iki başlılık durumu söz konusu. 
                . Sonuçta ilçe olarak mağdur durumdayız. Vatandaş mağdur durumda.

    - Eski Devlet Hastanesinin Bulunduğu bölge, Tinerci ve balicilerin mekanı oldu, burayla ilgili olarak
mutlaka bir dönüşüm yada Bafra’ya kazandırılacak bir planlama yapılmalı , konuyu Belediye Başkanımız Zihni Şahin ilede görüştük, Buranın durumunu en kısa sürede çözüme ulaştırmamız gerekmektedir. Devlet hastanesi zamanında çok hareketli olan bu mahallemiz artık ölü bir mahalle olmuş durumda buda Bafra açısından iyi bir intiba bırakmamaktadır.

-              Daha öncedende sizlerin bilgisine sunulan, Bafra’nın Omü’ye bağışladığı bin dönümlük Fakülte alanın Kızılırmak taşkını sınırında yer alan bölümüne daha önce Bafra İçin Hepimiz Platformunun fikir verdiği ve Bafra Belediye Başkanımızın sahiplendiği projesi de hazır olan  Tıbbi bitkiler Fakültesi ve Botanik Park kurulması ile ilgili durum nedir? Bu proje uygulanmaya başlandığında Ülkedeki 2. Park olacak ve Karadenize çok büyük bir fayda sağlayacaktır. 
           
            Şeklinde konuşmalarından sonra Sayın Çiğdem Karaaslan; Büyükşehir yasası ile ilgili düzenlemeler yapılacaktır, Eski Devlet Hastanesi ile olan bölgenin buradaki Stk’lardan tutunda diğer odalarla bu durumu kendi aranızda ne yapılması ile ilgili karar birliği yapıp projelendirmelisiniz. Belediye Başkanı Zihni Şahin konu ile ilgili bir çok kez yazışmalarımız oldu, oranın Sahiplik hakkı Sağlık Bakanlığındadır, onların karar vermesi bekleniyor şeklinde konuşmasından sonra Sayın Çiğdem Karaaslan projeside hazır olan Botanik PARK ile ilgili konuyu ilgili yerlerle görüşüp karara bağlayabileceklerini bunun için sizlerin Ankara’ya gelerek daha detaylı olarak konuyu projesi ile taktim edip  daha hızlı yol alabilmesine yardımcı olacağı sözünü vererek görüşmeler sonlandırıldı.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya