Sayın Mehdi Eker Bitlisli iş adamlarıyla bir araya geldi

Sosyal Medyada Paylaş

Sayın Mehdi Eker Bitlisli iş adamlarıyla bir araya geldi

Sayın  Mehdi Eker Bitlisli iş adamlarıyla bir araya geldi

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehdi Eker, Türkiye’de Kürt sorununu ittihatçı zihniyetin çıkardığını söyledi.

Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD) tarafından düzenlenen geleneksel kahvaltılı buluşmanın bugünkü konuğu Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehdi Eker’di.

Polat Rönesans Otel’de gerçekleşen toplantıya Eker’in yanı sıra Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, BİGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Peker ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Toplantıda iş adamlarına hitap eden Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehdi Eker, Türkiye’nin yeniden seçime gittiğini söyleyerek, “Türkiye keşke zaman kaybetmeseydi. Geçen zamanın ne kadar değerli olduğunu ve bunun telafisi için ne kadar büyük bedeller ödendiğini en iyi iş adamları bilir. İktidara karşı ittifak içinde olan muhalefet, hükümet kurma konusunda aynı ittifakı kuramadı. Yüzde 60 denen blok hükümeti kuramadı. Biz de tek başına iktidar olamadık” dedi.

Türkiye’nin koalisyonlarda çektikleri sıkıntıları hatırlatan AK Partili Eker, “Koalisyon enerji kaybı, zaman kaybı ve ülkenin kaybı demektir. Türkiye’nin çevresi ateş çemberi. Bugün Kudüs ağlıyor,Şam ağlıyor, Bağdat ağlıyor. Şimdi Diyarbakır’ı, Bitlis’i, İstanbul’u ağlatmak istiyorlar. İşin özü bu. Bunu dikkate almamız lazım. O yüzden ülkede istikrar gerekiyor” dedi.
Kürt meselesine de değinen Mehdi Eker, “Asla Türkiye’de Kürt sorununu oluşturan zihniyetin Kürt sorununu çözmesini beklenemez. İttihatçı zihniyet Kürt sorununu çıkardı. Bugün ittihatçılığın farklı versiyonları var. Bu da bir gerçek. İttihatçı zihniyet, tekçi ve kendi dışındakilere hayat hakkı tanımayan zihniyettir. Hala bugün bir gazetenin köşesinde ‘Türkiye Türklerindir’ yazıyor. Biz Türk kelimesinden rahatsız değiliz asla. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Ve bunla da iftihar ediyoruz. Burası bir imparatorluk bakiyesi ve her kavim var. Hepsi de başımızın tacı. Hepsini de aynı inançla kucaklamak durumundayız. İttihatçı zihniyetin tezahürü bir sürü yanlış, bir sürü hata oldu. Ama bunu çözmek şiddetle kanla olmaz. Bunu eğer çözmek istiyorsak barış içinde çözmek durumundayız. Türkiye’de Kürt meselesini çözeceksek Türk sorunu oluşturmamalıyız. Türk sorunu oluşturarak Kürt sorununu çözemeyiz. Birlik ve beraberliğe önem vermeli ve bunu korumalıyız. Birlikte 78 milyon insanın tamamının aynı haklara sahip olduğu bir Türkiye inşa etmek durumundayız. Bunun için de güçlü bir siyasi yapıya ihtiyaç var. 1 Kasım bu yüzden çok önemli“ dedi.
“BEN KÜRDÜM”
Kendisinin Diyarbakırlı olduğunu söyleyen Mehdi Eker, “Ben Diyarbakırlıyım. Ben Kürdüm. Kürtlerin, örfünü de geleneklerini de değerlerini de biliyorum. Onlara sahibim, onlara saygılıyım ve onları yaşıyorum. Bu dönem partim İstanbul ‘da aday gösterdi. Bu da benim için büyük onur” şeklinde konuştu.

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya