TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Bu ülkede işsizlik var diyen, bir adım öne çıksın

Sosyal Medyada Paylaş

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral,  Bu ülkede işsizlik var diyen, bir adım öne çıksın

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral’dan, artan işsizlik oranına, çarpıcı yorum;

“BU ÜLKEDE İŞSİZLİK VAR” DİYEN BİR ADIM ÖNE ÇIKSIN

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, işsizlik oranındaki artışın, işsizlikle değil “mesleksizlik ya da işi beğenmemeyle” ilgili olduğunu söyledi. Şirketlerin eleman bulamadığını kaydeden Güral, “Bu ülkede işsizlik var diyen, bir adım öne çıksın” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı son verilere göre Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 10.4’e yükseldi. Bu oran Ekim 2010’dan beri gördüğümüz en yüksek seviye. İşsiz sayısı ise 3 milyon kişi. Veriler, geçtiğimiz nisan ayından bu yana mevsim etkilerinden arındırılmış işsizliğin her ay arttığını gösteriyor. Ancak işveren kesiminin buna itirazı var. Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, rakamların gerçek ancak artış nedeninin yanlış olduğunu söylüyor. Türkiye’de işsizlik sorunu olmadığını ifade eden Güral, şöyle devam ediyor:

EĞİTİM SEVİYESİ DÜŞÜK, NİTELİKLİ ELEMAN AZ

            “Türkiye’deki sorun işsizlik değil, mesleksizlik ya da iş beğenmeme sorunudur. Bugün Kütahya’da, Eskişehir’de, Uşak’ta, Afyon’da, çalıştıracak eleman bulamayan şirketler, çaresizlik içindedir. Ülkemizde eğitim seviyesi ne yazık ki hala düşük oranda ve nitelikli eleman sayısı yeterli düzeyde değildir. Daha da acısı kurumların düzenlediği, nitelikli eleman kurslarına ilgi gösterilmemektedir. Meslek edinmek istemeyen, hiçbir niteliği olmadan iş bulmaya çalışanlar doğal olarak iş bulamamaktadır. Bu ülkede artık ‘ne iş olsa yaparım’ devri sona ermiştir. İşletme sahipleri, yöneticiler kalifiyeli, tecrübeli ve başarılı insanları tercih etmektedir.”

BULDUĞU İŞİ BEĞENMEYEN DE AZ DEĞİL

Başkan Güral Türkiye’de, bulduğu işi beğenmeyen ciddi bir kesim olduğunu da anımsattı. Bütün bu etkenlerle işsizlik oranının sürekli arttığını kaydeden Erkan Güral, “Ekonomik kriz ve işsizlik kelimesinin en son kullanılacağı ülkelerden biridir Türkiye. Bu ülkede kriz ve işsizlik var diyen bir adım öne çıksın, iddiasını ispatlasın” şeklinde konuştu. 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya