TÜGİK Yönetim Kurulu Çankaya Köşkü’ne çıktı

Sosyal Medyada Paylaş

TÜGİK Yönetim Kurulu Çankaya Köşkü’ne çıktı

TÜGİK Yönetim Kurulu Çankaya Köşkü’ne çıktı;  

CUMHURBAŞKANI’NDAN TÜGİK’Lİ İŞADAMLARINA MORAL TAVSİYESİ

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki heyeti kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, işadamlarına moral tavsiyesinde bulunarak, “Yaşanan kavgalara bakmayın, işinize bakın. Türkiye’nin önü aydınlık” dedi.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral ile yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri,  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Çankaya Köşkü’nde ziyaret etti. Gül ziyarette, işadamlarına siyasetteki kavgalara değil, işlerine bakmalarını tavsiye etti. “Muhalefet ile iktidar kavgaları hep olur. Yaşanan kavgalara bakmayın, işinize bakın. Türkiye’nin önü aydınlık” dedi.

 Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:

 “Türkiye’nin en büyük sermayesi beşeri servetidir. Türkiye’nin en büyük beşeri serveti de sizlersiniz. Türkiye’yi yüksek gelirli bir topluma ulaştırmak için sizlere ihtiyaç var. Yüksek seviyede bir demokrasi, hukuk anlayışı ve uygulamaları ve eğitim sizlerin sayesinde olacak. Bunlar oluşturduğumuz zaman Türkiye çok gelişmiş bir ülke olacaktır.”

-          TÜRKİYE ÇOK ZAMAN KAYBETTİ

İş dünyasının geçmiş dönemlerde büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye ekonomik krizlerle, devalüasyonlarla boğuştuğu zaman işadamları çok çalışsalar bile başarıya ulaşamazlardı. Çünkü ortam buna müsait değildi. Bugün ise 30 milyar dolar olan ihracatını, 150 milyar dolar ihracata yükselen bir ülke konumuna geldi. Kendi dengimiz ülkelere baktığımız zaman çok zaman kaybettik. 1960’larda, 70’lerde, 80’lerde kaçırdığımız fırsatlar, bugün denk olmamız gereken ülkelerle aramızdaki makası açmıştır.” Konuşmasında Türkiye’de yapıcı tavsiyelerin çok önemli olduğuna işaret eden, ülkenin gelişmesi için işadamlarının güven duyması gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Yabancı yatırımcıların da bu güveni duyması lazım. Güven olmazsa hiçbir şey olmaz” dedi.

-          GÜRAL: İTİBARIMIZ GİDEREK ARTIYOR

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral da ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yurtdışında itibarının giderek arttığını söyledi. TÜGİK’in de ülke ekonomisine katkıda bulunmak için çok sayıda proje ve istihdam olanaklarını geliştirici çalışmalara imza attığını vurgulayan Başkan Güral, “Türkiye’nin çok iyi bir altyapısı var. İş dünyası olarak bunu iyi değerlendirmemiz gerekmektedir” dedi. Genel Başkan Erkan Güral toplantıda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, TÜGİK’in “Milli Mesele Projesi”nde yer alan “100. Yılı’nda Sözde Ermeni Soykırımına Karşı Türk Lobisi” adlı çalışmadan da bahsetti.

-          KARA PROPAGANDAYA İZİN VERMEYECEĞİZ

Ermeniler’in sözde soykırımı gerekçe göstererek 1915’ten bu yana sürekli propaganda yaptıklarını söyleyen Başkan Güral, 1915 olaylarının 100. Yıldönümü olan 2015 yılında bu propagandaların tüm dünyada zirveye ulaşacağının altını çizdi. Güral, şöyle devam etti:

“Bu karar propaganda Türkiye’ye büyük zarar verecektir. Türk insanı olarak topyekun bu davada birlikte hareket etmemiz gerekmektedir. Burada Türk insanını zedeleyici, Türkiye’yi yıpratıcı gelişmelere müsaade etmemeliyiz. Bu konuda önümüzdeki aylarda yapacağımız büyük toplantıda sizi de aramızda görmek istiyoruz.”

Cumhurbaşkanı  ziyaretinde yer alan TÜGİK Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ile yönetim kurulu üyeleri Ö.Faruk Sakarya, Abdulkadir Akboz, Serkan Can Zengin, Engin Ateşsönmez, Begüm Özdoğularlı ,Efsun Erkemen, İlknur Kaya Yüksel, Mehmet Serkan  İzol, Naime Göker, Ekim Rahmi Kula , Şanser Kadooğlu  ve Veysel Çiftçi  daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le bir hatıra fotoğrafı çektirdiler.                               

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya