Yerli otomobil Eskişehir’de yapılsın

Sosyal Medyada Paylaş

Yerli otomobil Eskişehir’de yapılsın

Eskişehirli genç işadamlarından Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’a;

Yerli otomobil Eskişehir’de yapılsın

ESGİAD Yönetimi, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’la akşam yemeğinde bir araya geldi. Eskişehirli işadamları, yerli otomobili üretecek 5 kuruluştan birinin sahibi olan Özilhan’a, üretim yeri olarak Eskişehir’i işaret etti.

 

Eskişehir Genç İşadamları Derneği (ESGİAD)’nin yönetici ve üyeleri, Türkiye’nin en önemli özel sektör kuruluşlarından Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ile bir araya geldi. Genç işadamlarıyla akşam yemeği yiyen ve sohbet eden Özilhan, yerli otomobil ağırlıklı soruları da yanıtladı. Türkiye’nin yerli otomobilini üretecek Ortak Girişim Grubu’nda yer aldığı, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan Tuncay Özilhan, 2012’de satış hedeflediklerini bildirdi.

 

İlk Yerli Oto Zaten Eskişehir’de Yapılmıştı

ESGİAD Başkanı Ulaş Entok da, Eskişehir’de ağırlamaktan onur duydukları işadamı Tuncay Özilhan’a, “Yerli otomobili Eskişehir’de üretmenizi isteriz” dedi.  1961 yılında Devlet Başkanı Cemal Gürsel'in emriyle üretilen ilk Türk arabası Devrim Arabası’nın Eskişehir'de yapıldığını anımsatan Ulaş Entok, “Bunun devamını getirebiliriz” dedi. Eskişehir’in yerli otomobili üretecek koşullara sahip bir kent olduğunun altını çizen Ulaş Entok, “İlk yerli otomobil zaten Eskişehir’de üretilmişti. Devrim Arabası’nın devamını yapacak potansiyel ve güce sahibiz. Eskişehir’i bu anlamda değerlendirmenizi isteriz” dedi.

 

Teknolojiyi Takip Edin, Azimli Olun

ESGİAD’ın yönetici ve üyelerine her türlü alternatifi değerlendireceklerini söyleyen Tuncay Özilhan da, sohbet sırasında ülke ekonomisinden, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Anadolu Grubu’nun faaliyetlerine kadar pek çok konuda görüşlerini dile getirdi, bilgi verdi. Gençlere iş yaşamına dair nasihatlerde de bulunan Özilhan, onlara teknolojiyi yakından takip etmelerini, çok çalışmalarını, azimli ve kararlı olmalarını önerdi. Toplantının ardından ESGİAD Başkanı Ulaş Entok, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’a camdan Yunus emre heykelciği hediye etti.

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya