‘Fatsa’yı Fatsa yapan çevre ilçeler’

Sosyal Medyada Paylaş

‘Fatsa’yı Fatsa yapan çevre ilçeler’

Yüksek rakıma sahip Fatsa’nın çevre ilçelerinde fındığın bu sene yanmış olmasının Fatsa ekonomisini ister istemez olumsuz etkilediği söylendi.

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Fatsa Genç İş Adamları Derneği Başkanı Serkan Erdik, Fatsa ekonomisinde bir durağanlığın söz konusu olduğunu ve durağanlığın bir nebze olsun giderilmesi için gelir desteğinin biran önce ödenmesi gerektiğini söyledi.

Fatsa ekonomisinin kalkındırılması için farklı iş kollarına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Erdik, “Göstergeler şuanda Türkiye genelinde ekonominin eskiye nazaran durağan gittiğini gösteriyor. Bu durum ister istemez Fatsa ekonomisini de etkiliyor. Karadeniz’in ve Fatsa’nın ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanıyor. Sektöre her anlamda farklı gelir getiren argümanlar sağlamalıyız. Üyelerimizin ve bizlerin ortak kanısı budur. Fatsa’nın ekonomisi şuanda durağan gidiyor. Bu durağanlığı bir nebze olsun gidermek için gelir desteğinin biran önce ödenmesi gerekiyor. Büyüyen ve gelişen Ordu’nun en önemli ilçelerinden birisi olan Fatsa’nın gelinen son nokta gelir getiren farklı iş dallarına ihtiyacı var. Bunlar sanayi olabilir, üniversite olabilir, hizmet sektörü ya da tarıma dayalı alternatif ürün arayışları olabilir” diye konuştu.

‘Fatsa’yı Fatsa yapan çevre ilçeler’ diyerek çevre ilçelerin Fatsa ekonomisine katmış olduğu değeri hatırlatmak isteyen Erdik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fatsa’yı tarıma dayalı ekonomiden kurtarmak için birçok çalışma yapılıyor. Bizlerde sivil toplum kuruluşları olarak gelişen ve büyüyen Ordu ve Fatsa ilçelerinin daha da güzelleşmesi adına çalışma yapıyoruz. Bu katkıyı da toplumun her kesiminden beklememiz gerekiyor. Fatsa Organize Sanayi Bölgesi sürekli olarak gelişiyorsa bu durum Fatsa’daki diğer iş kollarının da gelişmesine katkı sağlıyor. Vatandaşlarımız artık Büyükşehrin artılarını görmek istiyor. Fatsa’yı Fatsa yapan çevre ilçeler inşaat sektörüne ciddi anlamda bir fayda sağlıyor. İnşaat sektöründe ciddi atılımlar yapılıyor. Bu sektörün daha da gelişmesi için elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız. Çevre ilçeleri de her anlamda geliştirmemiz gerekiyor. Çünkü çevre ilçelerin gelişmesi demek Fatsa’nın gelişmesi demek. Ordu ve Fatsa ölçeğinde hüküm süren ve kısa sürmesini ümit ettiğimiz ekonomik durgunluk inşallah biter.”

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya