"100. Yılında İzmir İktisat Kongresi" toplandı.

Sosyal Medyada Paylaş

 100. Yılında İzmir İktisat Kongresi  toplandı.

"100. Yılında İzmir İktisat Kongresi" toplandı.

İzmir İktisat Kongresi, Hazine ve Maliye Bakanlığı ev sahipliğinde 100 yıl sonra İzmir Swiss Otel Büyük Efes'te toplandı.
‘Türkiye Yüzyılında Türkiye Ekonomisi’ ana temasıyla yapılan kongrenin ilk oturumunda ekonomik politikalar ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen  kongrenin ilk oturumu 'Türkiye Yüzyılında Türkiye Ekonomisi' ana temasıyla gerçekleştirildi.

Oturumda,
Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu Genel Başkanı Sn. Erkan Güral,  İzmir Ticaret Odası Başkanı Sn. Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Işınsu Kestelli, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sn. Osman Yıldız konuşmacı olarak yer aldı.
 
Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral, 100 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde iktisadi bağımsızlığımızın temellerinin atıldığına işaret ederek, bundan sonraki süreçte Türkiye'nin geleceği ile ilgili tarım, sanayi, sosyal ve kültürel alanlarda yeni planlamaların yapılması ve bunların hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.
 
Günümüz Türkiye'sinde inovatif girişimlerin sayısının artırılmasının önemine vurgu yapan Güral, bu projelerin genç girişimciler tarafından oluşturulması ve olgunlaştırılması gerektiğini vurguladı.
 
Güral, Türkiye ekonomisi için ihracatın önemine dikkati çekerek, bunun için de teknolojik yatırımların artması, verimliliği yüksek teknoloji odaklı projelerin ülke ekonomisine kazandırılması gerektiğini belirtti.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya