Bafra Giad'ın yeni başkanı Burak Özturan

Sosyal Medyada Paylaş

Bafra Giad'ın yeni başkanı Burak Özturan

Bafra Genç İşadamları Derneği’nin Bafra Davet ve Toplantı Merkezi Menekşe Salonunda gerçekleştirilen 4.Genel Kurul Toplantısında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Burak Özturan seçildi.

Genel Kurul Toplantısı Divan Kurulu Başkanlığını, Samsun Genç İşadamları Derneği Kurucu Başkanı Orhan Sever, Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyon Genel Sekreteri Tanzer Polat Yılmaz, Karadeniz Genç İş İnsanları Federasyon Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, Samsun Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Onur Öztekin, Çarşamba Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Sercan Albayrak yaptı.

Açılış Konuşmasını 3. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Alper GÜNGÖR yaptı, Güngör konuşmasında, " Değerli Hazirun, bildiğiniz üzere Yaşadığımız coğrafya o kadar önemli ve bir o kadarda değerli ki, bütün gözler bu topraklarda. Bizim başka bir vatanımız yok.

Daha dün akşam 33 Mehmetçiğimizin şehit haberini aldık. 33 Aile, 33 Ana, 33 Baba... Acının tarifi yok inanın.. İşte bu yüzden her gün, bu toprakların altında yatan aziz şehitlerimizin hatırasına sahip çıkma günüdür. Yedi düvele karşı yeniden ihlâsla, samimiyetle, mücadele etme, yeniden sımsıkı birbirimize kenetlenme günüdür. hayra anahtar, şerre kilit olma günüdür. Gün istiklâl ve istikbalimize bir kez daha tüm gücümüzle, irademizle ve kararlılığımızla sahip çıkma günüdür.

Güngör, Görev süremiz boyunca bir çok görüşmeler, projeler ve toplantılar yaptık ve hep şunu savunduk, Bölgemiz ekonomisi, istihdamı için hep birlikte bir şeyler yapmamız lazım..tekil uğraşlar yeterli gelmez, toplu bir şekilde uğraş vermemiz lazım dedik. Projeler yazdık, sosyal sorumluktan tutunda, Ülke ekonomisine desteklere kadar bir çok fikir sunduk. Bölgemizdeki yetkili kuruluşlarımız ile birlikte ülke liderlerimizle paylaştık.Hep bir uğraş içindeydik.Ve düşündük ki hep birlikte bir şeyler yapabilmek zaten başarının esas anahtarıdır.Yapılana  destek verirsek örnek oluruz dedik. Öylede oldu.

Gerek Vekilimiz nezdinde gerek Belediye Başkanlığımız nezdinde güzel şeyler yapıldı bu 3 senede.

Sizlerinde bizleri yaptığımız projelerle destekleri, desteklemeyenlerini gördük, ama kimseye gönül koymadık, daha fazla çalışmalıyız dedik. Bafra dışına çıktık kültür elçisi olduk, Bafra'ya geldik tüm ülkeye Bafra'yı tanıtmaya kalktık. Tarımla ilgili üretimimize ek gelir sağlamaya çalıştık.  Son olarak sizlere Mevlana'nın beni çok etkileyen güzel bir sözüyle veda etmek istiyorum, izin verirseniz..

“Dediler ki, gözden ırak olan gönüldende ırak olur,

dedim ki gönüle giren gözden ırak olsa ne olur.”

Hepinize tüm kalbimle her şey için canı gönülden teşekkür ederim. 3 yıl önce göreve geldiğim heyecanla ve aynı duygularla sizlere veda ediyorum. hoş çakalın.

Alper Güngör'den sonra söz alan Bafra Genç İş İnsanları Derneği yeni Yönetim Kurulu  Başkanı Burak Özturan ise konuşmasında “Başta İdlib’te şehit düşen tüm askerlerimiz olmak üzere kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 2011 yılında derneğimizin kurucusu, karakteri ve davranışları ile örnek aldığım kendime bir öğretmen olarak bellediğim değerli abim Yavuz Selim Muratoğlu başkanıma, sonrasında yardımcılığını üstlendiğim 3. Dönem başkanım Alper Güngör başkanıma burada da parantez açmadan geçemeyeceğim yüzüne karşı da defalarca dile getirdim; bir 3 sene değil 6 sene daha başkanlık yapsa yardımcısı olmaktan mutluluk duyacağım değerli abim ve derneğimizin kuruluşundan bugüne maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen tüm Bafra genç iş adamları derneği üyelerine, Son olarak da haftanın 1-2 akşamı dernek işlerine ayırdığım zaman neticesinde evde bulunamadığımda bana gönül koymayan tam tersi desteklerini üzerimden hiç eksik etmeyen eşim Sema Özturan’a  Maddi manevi arkamda koca bir dağ olduğunu her zaman hissettiren çok değerli babam ve annem Mustafa Özturan ve Şule Özturan’a şükranlarımı sunuyorum.

Değerli misafirlerimiz; sivil toplum kuruluşu olarak ilçemizin ve bölgemizin geleceği açısından önemli görevler üstlenmemiz gerektiğinin bilincindeyiz; bu nedenle 3 yıllık faaliyet dönemimizde Dernek üyelerimiz arasında ticari ilişkileri arttırmaya ve dayanışmaya yönelik programlar yapmaya. Üyeler odaklı proje ve toplantılara. Üniversiteler, odalar, kurumlar ve diğer STK’lar ile işbirliklerine.  İlçemizin mevcut sorunlarına yönelik çalışmalar yapmaya. Bu çalışmalarımızla kamu kurumlarımızla beraber ortak hareket edip Bafra’mızı hak ettiği yerlere ulaştırmak için her türlü desteği vermeye bölgemizin marka değerini ortaya çıkarmak için ticari açılımlar yapmaya. Sosyal sorumluluk projeleri üretmeye istihdam konusunun özellikle üzerinde durup proje oluşturmaya ayrıca eğitim kurumlarımızla birlikte öğrencilerimize yönelik projeler gerçekleştirmeye. Tarım sanayi ve Bafra turizmini destekleyecek projeler gerçekleştirmeye. Uluslararası ilişkiler kapsamında bölgemiz açısından ekonomik ve stratejik temaslarda bulunmaya. Ve derneğimiz üyelerinin işletmelerini nitelikli bir şekilde büyütmelerine yönelik çalışmalar gerçekleştireceğiz” .Derneğimizin 4. olağan genel kurul toplantısı sonucunda takdirleriniz ve gösterdiğiniz güven ile 4. dönem görevini yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte üstlenmiş bulunmaktayız. siz değerli üyelerime; şahsıma ve yönetim kuruluma göstermiş olduğunuz güvenden dolayı teşekkür ederim' dedi.

Konuşmaların ardından, bir önceki dönem görev yapan Başkan Alper Güngör ve Yönetim Kurulu Üyelerine plaket takdim edildi. Kurul Toplantısı hatıra fotoğrafı ve yapılan ikramların ardından son buldu.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya