BAGİAD, 3D Tasarım ve Üretim Etkinliğine katılım sağladı.

Sosyal Medyada Paylaş

BAGİAD, 3D Tasarım ve Üretim Etkinliğine katılım sağladı.

BAGİAD Üyelerimizin katıldığı, 3D Tasarım ve Üretim etkinliği 1 Aralık pazar günü Balıkesir Tasarım ve Üretim Atölyesi’nde gerçekleştirildi.

Derneğimizin organize ettiği, Stem & Maker Lab eğitmenleri; Sayın Dr. Mehmet Emin KORKUSUZ,  Sayın Ramazan DURMUŞ ve  Sayın Arif VATANSEVER ile Balıkesir Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin eşliğinde gerçekleştirilen dersimizde üç boyutlu modelleme yapan çocuklarımız, tasarımlarının 3D yazıcıdan çıktılarını alıp keşfetmenin ve üretmenin heyecanını yaşadılar.

Sanal ortamda, hayal güçleriyle tasarladıkları çizimleri daha sonra katı formda FDM (Eriyik Yığma Modelleme) ve SLA teknolojileriyle 3 boyutlu yazıcılardan alarak kendi ürünlerini oluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşayan çocuklarımız, AR & VR ile sanal uygulamaları deneyimleyip, modellerinin prototiplerini inceleyerek eğlenceli vakit geçirdiler.

Atölye bünyesinde bulunan tasarım, üretim ve AR & VR kısmında vakit geçiren çocuklarımızın yanı sıra üyelerimiz de 3D Tarayıcı ve tersine mühendislik kavramlarını, Endüstriyel tip robotik kolların eğitim versiyonu olan kitlerle farklı görevler yerine getiren modları (2D pen, Lazer Gravür, enjeksiyonlu tutucu vs.) kullanarak yerinde inceleme ve deneyimleme fırsatı buldular.

Başkan Sayın Emrah BİLCANLI ise katılımdan dolayı memnuniyetini dile getirerek “Etkinliğimizin, geleceğe yön verecek çocuklarımız için farkındalık oluşturması adına son derece verimli ve eğlenceli geçtiğini düşünüyorum. Üyelerimiz ve çocuklarımıza yönelik benzeri etkinlik çalışmalarımızı ilerleyen zamanlarda tekrar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Katılımcı üyelerimize ve eğitmenlerimize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya