BAGİAD, TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Üyeleri ile yemekli toplantıda bir araya geldi

Sosyal Medyada Paylaş

BAGİAD, TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Üyeleri ile yemekli toplantıda bir araya geldi

Türkiye'deki aile işletmelerinin nesiller boyu gelişmesine, ülke ekonomisinin sağlıklı ve güçlü büyümesine destek olmak amacıyla aile şirketi üyeleri tarafından kurulan TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, Balıkesir Genç İş İnsanları Derneği (BAGİAD)’ın davetiyle 11 Kasım Perşembe günü Altın Otel’de geniş bir katılımla gerçekleştirilen yemekli toplantının konuğu oldu.

TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Urhan ve TAİDER üyelerinin yanı sıra, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi İsa Tamer Çelik, EGİFED Başkanı Aydın Buğra İlter, GÜNMARSİFED Başkanı Abdullah Bekki, BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ümit Baysal, DEGİAD Denizli Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Hakan Urhan, MAGİAD Manisa Genç İş Adamları Derneği Başkanı Halil Ağırbaşlı ile BAGİAD üyelerinin yanı sıra bölge iş dünyası da yemekli toplantıda yer aldı. 

Açılış konuşmasını yapan Başkan Emrah Bilcanlı; “Kuzeyinde İstanbul, güneyinde İzmir ile bölgede her alanda gelişme potansiyeli en yüksek illerden biri olan Balıkesir öncelikle tarım ve hayvancılık şehri olarak önem kazanmaktadır. Çay ve fındığın haricinde bütün tarım ürünlerinin yetiştiği Balıkesir’imiz Türkiye’yi doyuran il olarak bilinmektedir. İstanbul ve İzmir otobanın tamamlanmasıyla birlikte çevre ilerden lojistik avantajımızı gören firmalar yer talep etmeye başladılar. OSB’ nin genişleme alanındaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 32 yatırımcı yeni firmaya yer tahsisleri yapıldı. Artık bizler yatırımcıları davet etmiyoruz kendileri bizi tercih eder duruma geldiler. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bitimiyle birlikte şehrimiz daha büyük bir cazibe merkezi haline gelecek.” dedi.

Derneğin yapısı ve faaliyetlerinden kısa bahsederek;”BAGİAD olarak büyük bir aileyiz. 200’ e ulaşan üye sayımızla birlikte 25 kadın üyemizi ailemize kattık. Bizlere çok güzel enerji ve sinerji verdiler. 10.000 kişiye istihdam sağlayan derneğimizden bu zamana kadar, yerel yönetimler ile siyasi parti il başkanları, oda, borsa ve STK’ların başkan ve yönetim kurullarında üyelerimiz yer almış ve halen aktif olarak görev almaktadırlar. Bundan son derece gurur duyuyoruz. Dernek üyelerimizin %62’si aile şirketlerinden oluşmaktadır. Bu çok ciddi bir rakam. Gelişen Balıkesir’imizde gelişen aile ve gelişen firmalarımız var. Bu firmalarımızın, daha verimli, daha sürdürülebilir, gelecek vaat etmeleri için bizlerin neler yapması gerektiği ile ilgili Türkiye’ de çok önemli bir yere sahip olan TAİDER’i bu akşam konuk ediyoruz. Az sonra anlatacakları ile bizleri bilgilendirecekler. Çok faydalı olacağını düşünüyoruz.” dedi. 

Başkan Emrah Bilcanlı’nın ardından söz alan ve TAİDER olarak il ziyaretlerinde bulunduklarını belirten ve derneğin faaliyetleri hakkında bilgi aktaran TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Urhan; “Ziyaretlerimiz kapsamında öncelikli amacımız; aile şirketleri konusunda çalışmalar yapan paydaş olduğumuz üniversiteler, aile şirketi sahibi ile gelecek nesil üyelerinin oluşturduğu STK’lar ve odalar ile iletişimimizi arttırarak iş birliklerini güçlendirmek. Bu bağlamda aile şirketleri için referans kurum olmayı istiyoruz. Ziyaretlerimiz sonucunda paydaşlarımızla yaptığımız görüşmeler paralelinde aile şirketlerini ilgilendiren konularda güncel araştırmalar hazırlayarak yaymak istiyoruz. Bu konuda gerçekleştirdiğimiz çalışmaların somut çıktılarını da önümüzdeki dönemde kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, TAİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feyyaz Ünal TAİDER “Ailede Birlik İşletmede Sürdürülebilirlik: Anlatamadıklarımız” konu başlıklı konuşması ile bilgi ve tecrübelerini davetliler ile paylaştı. 

TAİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feyyaz Ünal ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Aile şirketlerinde anlatamadığımız, dolayısıyla üzerinde yeteri kadar konuşamadığımız sorunlar oluyor. Bu sorunları engellemek veya yönetebilmek için bazı adımlar atmamız lazım. Bu adımların ilki mekanizmalar. Yönetim kurulunu toplamak, içinde mümkünse bağımsız üyelere yer vermek gibi mekanizmalar. Aile tarafında da anayasa veya aile meclisi gibi mekanizmalar. İkincisi, ortada bir sorun yokken olası senaryoları düşünüp hazır hale gelmek. Üçüncüsü ise diğer aile mensuplarını da yapılabilecekler konusunda eğitmek. TAİDER zirvesine yalnız değil, hep birlikte katılmak. Bu düşünce sürecinden birlikte geçmek ve son olarak karamsarlığa kapılmamak.” 

Sunumunun ardından davetlilerin sorularını yanıtlayan Feyyaz Ünal’a Başkan Emrah Bilcanlı tarafından günün anısına plaket takdim edildi. TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Urhan ise özel olarak hazırlatılmış olan hediyesini Başkan Emrah Bilcanlı’ya verdi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından toplantı sona erdi.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya