Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Balıkesir GİAD'a iade-i ziyarette bulundu

Sosyal Medyada Paylaş

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Balıkesir GİAD'a iade-i ziyarette bulundu

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak 26 Eylül Cumartesi günü Balıkesir Genç İş Adamları Derneği’ne iade-i ziyarette bulundu

BAGİAD Yönetim kurulu üyelerinin göreve başlaması dolayısıyla gerçekleştirdiği “Hayırlı Olsun” ziyaretine karşılık Vali Hasan Şıldak nezaket ziyaretinde bulundu.

Nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sunan BAGİAD Başkan Emrah Bilcanlı, derneğin genel yapısı ile üye profili ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. BAGİAD koordinasyonunda; TR22 Düzey 2 Bölgesinde faaliyet gösteren 30 işletmenin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik başlatılan “Balıkesir İş Dünyasında Değişim ve Gelişim Zamanı“ projesinin de detaylarını paylaştı. 

Sosyal sorumluluk projeleri ve eğitim konularının da değerlendirildiği görüşmede, Başkan Emrah Bilcanlı, SAYA projelerinin yanı sıra 3D yazıcıların tanıtılması ve kullanılması ile ilgili eğitim alanında ikinci bir proje yazdıklarının bilgisini verdi.

Sosyal sorumluluk projelerine olan ilgi ve katılımdan dolayı son derece memnuniyet duyduğunu belirten Vali Hasan Şıldak, bu tür çalışmalarda her kesimden katılımın önemli olduğunu, geniş kitlere hitap etmesi gerektiğini, birlik ve beraberlik içerisinde çok daha başarılı işlere imza atılabileceğini belirterek Valilik bünyesinde de eğitime gerekli önemin verildiğini ifade ederek, bazı çalışmalar yaptıklarını başarılı öğretmen ve öğrencileri ödüllendirdiklerini söyledi. 

Pandemi sürecini ve yayılmasını önlemeye yönelik yapılan çalışmaları değerlendiren Vali Hasan Şıldak;” ‘Güvenli İşyeri’ isimli bir uygulama başlattık. Bu uygulama ile işyeri sahipleri TSE’ye pandemi önlemlerini tam olarak aldıklarına yönelik başvuru yapıyorlar. TSE denetlemeye geliyor, yeterli gördükleri takdirde uygun belgeyi veriyorlar. İşyeri için müşteriye güven aşıladığına inandığımız bu uygulamayı son derece önemsiyoruz.” dedi.

Balıkesir ekonomisinin ve yatırımlarının da değerlendirildiği ziyarette; uygulanan teşvik ve yatırımlar sayesinde Balıkesir OSB’nin son yıllarda ciddi anlamda genişleme yaşadığını ifade eden Başkan Emrah Bilcanlı, OSB’ nin genişletilmesine ilişkin olarak, kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve tüm siyasiler bir bütün olarak Sanayi Bakanı, Ticaret Bakanı ve Ekonomi Bakanı ile temasa geçildiği bilgisini verirken sonucu merakla beklediklerini ifade etti.

Bunun yanı sıra, Balıkesir için çok önemli olan teşvik planlamasında OSB’ nin 3. bölgeden 2. bölgeye olan geçişinin değerlendirilmesi üzerine Vali Hasan Şıldak, Balıkesir’in Milletvekilleri ile kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte konuyla yakından ilgilendiklerini, tüm girişim ve çalışmalar üzerine yoğunlaştıklarını aktardı.

Organize sanayi bölgesi için ise kendi bütçeleriyle yeni parseller oluşturulabilecek vaziyete gelindiğini söyleyen Vali Hasan Şıldak, 2 OSB’nin birleşmesi ve gümrük oluşturulması konusuna da ciddi anlamda eğildiklerini söyledi. Aynı zamanda, Balıkesir’in hakkettiği gastronomi şehri unvanı için gerekli çalışma ve girişimlere başladıklarını ve ilk ayağının da GMKA bünyesinde bir çalışmayla işe giriştiklerini ifade etti.  Balıkesir’in gelişmesi ve değişmesi için herkesin taşın altına elini koymak zorunda olduğunun, gelişmeye açık olan şehrimiz için bunu birlikte başarılacağının altının çizildiği ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi. 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya