EGAFED 115.YK Toplantısı Kuşadası'nda gerçekleşti.

Sosyal Medyada Paylaş

EGAFED 115.YK Toplantısı Kuşadası'nda gerçekleşti.

Kuşadası Genç İş Adamları Derneği'nin ev sahipliğini yaptığı Ege Akdeniz Bölgesi Genç İş Adamları Dernekleri Federasyonu'nun 115. Yönetim Kurulu Toplantısı Kuşadası İlayda Avantgarde Hotel'de gerçekleşti.

Kuşadası Giad Başkanı Sadettin TÜRKMEN yaptığı açılış konuşmasında yerel ve ulusal beklentilerinden bahsetti ve sanal ortamda rezervasyon engellerinin kaldırılmasına ilişkin dileklerini sıraladı. Efes Kongre Merkezi'nin önemini de vurgulayan TÜRKMEN, yatırımcıların göç sorununa da değindi. Jeotermalin Kuşadası için çok önem taşıdığını fakat olumlu ve olumsuz etkilerinin yeterince araştırılıp faaliyete geçirilmesinin daha uygun olacağını söyledi.

Ayrıca Kuşadası’nın önemli bir kurvaziyer gemi limanı olduğunu ve yabancı bayraklı yolcu gemilerinin uğrak sayılarını yıllara göre listeledi. ‘ 2014 yılında 448 sefer, 2015 yılında 506 sefer, 2016 yılında 271 sefer ve 2017 yılında ise gelen ve geleceği planlanan 138 sefer yapıldı. Terör olayları Ortadoğu’daki karışık siyasi çalkalanmalar, Avrupa ile yaşanan gergin siyaset bütün bu etkenlerin yabancılardaki Türkiye tercihini geri plana atmıştır ve bu durum da acı bir şekilde bizlere ve esnafımıza yansımaktadır.’ dedi. Toplantının bölgeye ve federasyona hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Toplantının basın açıklamasını yapan EGAFED BAŞKANI Süleyman ERDAŞ “ Yik Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım, Dernek Başkanlarım, Saygıdeğer misafirler, basınımızın güzide temsilcileri; EGAFED Yönetim Kurulu Toplantısına hoşgeldiniz. Diğer bölgelerden önemli zamanlarını ayırarak toplantımıza katılarak bizlere güç veren Yönetim Kurulu arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ederim.

Değerli arkadaşlar EGAFED olarak federasyonumuza üye olan İş Adamları Derneklerimizin ev sahipliğinde bölgemizdeki il ve ilçelerde her ay düzenli toplantılar düzenlemekteyiz. Bugün Kuşadası derneğimizin ev sahipliğinde burada toplanmış bulunmaktayız.

Amacımız bölgeye ekonomik anlamda ciddi katkılar sağlayan İş Adamı üyelerimizin yaşadıkları bölgedeki sorun ve çözüm önerileri hakkında kamuoyu oluşturarak destek vermektir.

Değerli arkadaşlar az önce Sadettin Başkanım önemli bir fizibilite çalışması yaparak bu bölgenin sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili çok önemli konulara değindi. Kuşadası bu bölgenin çok önemli turizm destinasyonuna sahip bir bölgedir. Kruvazör gemi turizmi, tarihi Selçuk Efes Antik Kenti, inanç turizmi Meryem Ana Türbesi ile bu kadar turizm çeşitliliği olan, ülkenin en büyük kongre merkezinin de burada olduğu bir bölgenin turizmden istediği payı alamaması gerçekten üzücüdür. Başkanımın da bahsettiği verilere bakıldığında Kuşadası'nın hakettiği değeri göremediğini fark ediyoruz bunun çözümünün de sivil toplum dayanışması ile yerel ve genel yönetimlerin üstüne düşen görevi yerine getirmesiyle aşılacağına inancımız tamdır.

Ticari ve ekonomik anlamda ülkede bir belirsizlik, tedirginlik olduğu malumunuz. Yaşanan terör olayları Ortadoğu'daki belirsizlik, Avrupa ile yaşanan kriz dış yatırımcıyı , sanayiciyi, turizmciyi huzursuz etmektedir.

Değerli arkadaşlar, geçtiğimiz hafta ülkemizde bir referandum oylaması yapıldı. Bu oylama sonucunda çıkan sonucun ülkenin ekonomisi, istikrarı ve huzuruna ne getirip ne götüreceğinin hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

Değerli dostlar, çağdaş, laik,güçlü bir ülke için geçmiş Atalarımıza saygıyı gelecek nesillerimize vatan sevgisini aşıladığımız sürece Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.

Saygıdeğer arkadaşlar, toplantı gündemimiz yoğun olduğu için konuşmamı bitirirken dostluğumuzun, birliğimizin, bütünlüğümüzün daim olması dileğiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. ”dedi.

EGAFED Gündem maddeleri de görüşüldükten sonra toplantı sona erdi.

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya