Mobil Robotik Kodlama ve 3D Tasarım Atölyesi proje açılış toplantısı gerçekleşti.

Sosyal Medyada Paylaş

Mobil Robotik Kodlama ve 3D Tasarım Atölyesi proje açılış toplantısı gerçekleşti.

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan 2020 Proje Destek Programı kapsamında Balıkesir Genç İş Adamları Derneği tarafından sunulan, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje ortaklığında 10 ay süreyle faaliyette olacak Mobil Robotik Kodlama ve 3D Tasarım Atölyesi’nin açılışı 17 Haziran 2021 Perşembe günü Kocaavşar İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Cemalettin Canlı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık ile kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velilerinin katıldığı törende açılış konuşmasını Balıkesir Genç İş Adamları Derneği adına Genel Sekreter Hakan Tur gerçekleştirdi. 

HER ŞEY GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN 

‘Her şey Geleceğimizin Teminatı Çocuklarımız İçin’ düşüncesiyle yola çıkılarak hazırlanan projenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülmeye başlandığı belirten Hakan Tur, projenin amacının çocuklarımıza dijital beceriler kazandırarak yaratıcı zekâsı gelişmiş, fikirlerini cesaretle ortaya koyan bireyler yetiştirilmesi olduğunu vurguladı.

Balıkesir Üniversitesi’nin, mühendislik başta olmak üzere farklı alanlarında eğitim gören öğrencilerin gönüllü eğitmen olarak projede görev aldığını, mart ayında Halalca İlk ve Ortaokulu’nda eğitimlere başlandığını belirten Hakan Tur: “Minik öğrencilerimiz, eğitmenler eşliğinde sanal robot yazılım uygulamalarıyla hayal güçlerini kullanarak tasarımlarını oluşturmaya başladılar. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesine ait Robotik Kodlama Bilim ve Kültür Tır’ında bilim gözlem araçlarını yakından inceleme fırsatı da buluyorlar. Çocuklarımızın gözlerindeki ışığı ve sevinci gördükçe bizler de mutluluklarına ortak oluyoruz. Çocuklarımızın modern bilimin ışığında eğitim almalarında, ufuklarının açılarak geleceğe yön veren bireyler haline gelmelerine en ufak bir katkımız olacaksa ne mutlu bizlere. Böyle bir projenin fikir öncüsü olmaktan da son derece mutlu ve gururluyuz. Bu vesile ile eğitim konusunda son derece duyarlı olan, projemizin hayata geçirilmesi ve devamının sağlanmasında bizleri destekleyen; Valimiz Sayın Hasan ŞILDAK başta olmak üzere Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürümüz ve İl Milli Eğitim Müdürümüz ile bağlı kurum müdürlerimize, gönüllü eğitmenlerimize derneğimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.  

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık yaptıkları konuşmalarında, projenin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünün eğitim alanındaki projelerin devamlılığının gerektiğinin ve önem arz ettiğinin altını çizdiler. 

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, gönüllü eğitmenlere başarılı çalışmalarından dolayı hediyeleri takdim edildi. Zeka oyunları, kil yapımı ve robotik kodlama sınıflarının gezilmesinin ardından program sona erdi.

 

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya