NİTSO, "Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma"

Sosyal Medyada Paylaş

NİTSO,  Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma

NİTSO, "Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma III"  Konulu Panel Düzenledi

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) tarafından düzenlenen "Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma III" konulu panel, Ömer Halisdemir Üniversitesi 1923 Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panele, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür, Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hikmet Bekil, daire müdürleri, NiTSO Üyeleri, Niğde Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldılar.

Program, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından NiTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu’nun açılış konuşması ile başladı.

Katırcıoğlu; Bütün ülke ekonomilerinde olduğu gibi Türkiye’nin de bel kemiğini aile işletmeleri oluşturmaktadır. Aile işletmeleri, faaliyet gösterdikleri ülkelerin sosyo-ekonomik yapılarının gelişmesinde anahtar konumundadır. Yeni iş yaratma, başarılı girişimlerde bulunma, bölgesel gelişmişlik farklarını azaltma ve demokratik yaşamı destekleme konularında da aile işletmeleri önemli fonksiyonlara sahiptir. Bunlara ilaveten, aile işletmeleri; tüm dünyada yeni girişimler için en önemli sermaye kaynağıdır. Ayrıca istihdam yaratma açısından da çok önemlidir. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası olarak aile işletmelerinin ülkemiz ve ilimiz açısından önemini bilmekteyiz ve bu önemi vurgulamak için her yıl aile işletmelerinde kurumsallaşma konulu panelimizi gerçekleştirmeyiz.

 

İlk olarak 2014 yılında düzenlediğimiz panelde Sayın Abdülkadir KONUKOĞLU’nu ağırlamış, onun tecrübelerinden faydalanarak SANKO işletmesinde aile anayasası kavramına aşina olmuştuk. 2015 yılında ikincisini düzenlediğimiz panelde ise Sayın Murat KOLBAŞI’nı ağırlamış ve ARZUM işletmesinde kurumsallaşma sürecine dair önemli bilgilere ulaşmıştık.Eminim bugünde kurumsallaşma süreciyle ilgili çok derin bilgiler ve tecrübeleri öğreneceğiz" dedi.

 

Konuklarına ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere tek tek teşekkür eden Katırcıoğlu; "Birazdan gerçekleştireceğimiz panelin işletmelerimize yeni bir bakış açısı sağlamasını ve işletmelerimizin sahip oldukları değerleri koruyarak ülkemiz ekonomisini daha üst noktaya taşımalarını temenni ediyorum" diye konuştu.

Yad Eğitim ve Danışmanlık Eğitmeni Yenal Koçak'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ve Water Garden İstanbul Yönetim Kurulu Danışmanı Dr.Burak Köseoğlu panelist olarak yer aldılar.

Water Garden İstanbul Yönetim Kurulu Danışmanı Dr.Burak Köseoğlu, aile işletmelerinde kurumsallaşmanın öneminden bahsederek, ülkemizdeki ve dünyadaki aile şirketlerinden örnekler verdi. Aile işletmelerinde kurumsallaşmanın önündeki engeller ve bu engellerin nasıl bertaraf edileceği gibi önemli konularda sunum gerçekleştirdi.

Köseoğlu'nun sunumunun ardından konuşmasına başlayan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Kütahya Seramik markasının iş hayatına nasıl başladığını ve şu anki konuma nasıl geldiğini anlattı. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaları, yurtdışı ihracatları, firma olarak etkilendikleri ekonomik krizi nasıl aştıkları gibi bilgileri katılımcılarla paylaşan Güral, gençlere de tavsiyelerde bulundu. Güral “Çok çalışın. Sadece çalışmak yetmez. Çok çalışmak gerekir. Rakipleriniz çok çalışıyor çünkü” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin ertesi sabahı Bodrum'dan memleketleri  Kütahya'ya gittiklerini, babası Nafi Güral'ın şehir meydanında bir konuşma yaparak, milletimizin bu zor günleri atlatacak güçte olduğunu, aydınlık günlere kavuşulacağını ve bu milletin yıkılamaz olduğunu göstermek için hemen bir fabrika kuracakları sözünü verdiğini ve akabinde de fabrika kurmak için çalışmalara başladıklarını anlattı. Erkan Güral'ın bu sözleri salondan büyük alkış aldı.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği panel, soru-cevap bölümünün ardından,  panelistlere NiTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, NiTSO Meclis Başkanı Mehmet Ayduğan ve Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Onursal Başkanı Serdar Ecemiş tarafından teşekkür plaketi takdim edilmesi ile sona erdi.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya