BAGİAD “Mobil Robotik Kodlama ve 3D Tasarım Atölyesi“ projesi

Sosyal Medyada Paylaş

BAGİAD  “Mobil Robotik Kodlama ve 3D Tasarım Atölyesi“ projesi

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan 2020 Proje Destek Programı kapsamında Balıkesir Genç İş Adamları Derneği (BAGİAD) tarafından hazırlanarak hibe almaya hak kazanan proje, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülmeye başlandı.

Pandemi sebebiyle uygun şartların sağlanmasının ardından mart ayında Altıeylül ilçesine bağlı Halalca İlk ve Ortaokulu’nda eğitimlere start verildi.

BAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Bilcanlı ve yönetim kurulu üyelerinin ziyareti sırasında, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Etkinlikler Şube Müdür Vekili Kadriye Güldüren ile birlikte Halalca Ortaokul Müdür Vekili Olcay Hancı ve Halalca İlkokul Müdürü Mesut Demir de kendilerine eşlik ettiler.

Minik öğrenciler eğitmenler eşliğinde sanal robot yazılım uygulamalarıyla hayal güçlerini kullanarak tasarımlarını oluşturmaya başladı ve keşfetmenin heyecanı yaşadılar. Yaratıcı zekalarının ortaya çıkarılmasını sağlayan sanal robotik kodlama ve lego setleriyle verilen eğitimin yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait Bilim Tır’ı da eşzamanlı olarak öğrencilerle buluşarak minik öğrencilerin bilim gözlem araçlarını yakından inceleme fırsatı bulmalarını sağladı.

BAGİAD yönetim kurulu üyeleri, okul müdürlerinin eşliğinde eğitimin verildiği sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet ettiler. Çocukların yaşadığı mutluluğu gözlemleyen ve  organizasyonun başarılı bir şekilde yürütülmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Emrah Bilcanlı; “Öncelikle projemize katkı sağlayan ve hayata geçirilmesi adına bizlere destek veren herkese tüm üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Okul müdürlerimizin de projemiz hakkındaki olumlu dönüşleri bizleri daha da mutlu etti. Eğitimlerimiz bundan sonra aralıksız olarak devam edecek. Her şey geleceğimizin teminatı güzel çocuklarımız için. “dedi.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya