BAGİAD “Yeni Dünya, Yeni Tüketici ve Yeni Şirket”

Sosyal Medyada Paylaş

BAGİAD “Yeni Dünya, Yeni Tüketici ve Yeni Şirket”

Yeni Nesil Yaşam Uzmanı Sayın M. Serdar KUZULOĞLU’ nun  “Yeni Dünya, Yeni Tüketici ve Yeni Şirket” konulu seminerinin düzenlendiği yemekli toplantımız dün akşam Altın Otel’ de gerçekleştirildi.

Üyelerimizin yanı sıra davetlilerimizin de yer aldığı seminerin açılış konuşmasını yapan Başkanımız Sayın Rahmi KULA; “ Değerli üyelerimiz, yeni yılın bu ilk haftasında sizlerle birlikteyiz. Geçtiğimiz yılı değerlendirecek olursak, sizlerin katılımıyla yemekli toplantılarımızı, seminerlerimizi ve gezilerimizi gerçekleştirdik. Bu yıl da benzer faaliyetleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Hepimiz teknolojiyi, yeni çıkan trendleri yakından takip ediyoruz. Bizlere ve iş hayatımıza faydalı olabilecek şeyleri öğrenmeye ve işimize entegre etmeye çalışıyoruz. Gelişen ve değişen teknoloji ne evrede ve bizler bunun neresindeyiz kısmını bu akşam değerli hocamızdan dinleyeceğiz. Paylaşılacak bilgilerin hepimize fayda sağlayacağına ve ufkumuzu açacağına inanıyorum” dedi.

Balıkesir’ e ilk defa geliyorum, yeni yılın ilk seminerini sizlerle gerçekleştiriyorum ve yeni yılın herkes için bereketli geçmesini diliyorum diyerek kendinden kısaca bahseden Sayın M. Serdar KUZULOĞLU; “Çocukluk hayalim olan medya dünyasına 1995 yılında adım attım. Bazı gazete, dergi, radyo, televizyon ve dijital platformda teknoloji ve trendler konusunda bilgilendirmeler yaparak bu alanda birçok mecrayı internet ortamına taşıdım ve yönettim. Kurucu ortağı olduğum dijital ajansta öncü içerik projelerine imza attım, aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi çatısı altındaki dijital pazarlama yüksek lisans programı Next Academy'nin kurucusu ve eğitmenlerinden birisiyim. Halen teknoloji ve trendler konusunda içerik üretmeye devam etmekte ve bu kapsamda sizler gibi değerli insanlarla bir araya gelerek konuşmalar yapmaktayım” dedi.

Medeniyet denilen şey aslında son 100 yılın içerisine sıkışmış geleneklerdir

Teknolojinin hızını gittikçe artırdığı günümüze nerelerden geldik bileniniz var mı? 100 yıl öncesinde neredeydik, neler değişti… Yakın, uzak birçok örnek var. Vücudumuzun içinin muamma olduğu ve dönemin en ilkel sektörü olan sağlık resmen alem değiştiriyor. Yapay zeka en çok tıp alanında var ve sağlık gitgide dijitalleşiyor. Zamanın en lüks araç sayılan bisikletten nerelere geldik. Sadece üç girişimcinin fikirlerini birleştirerek yaptığı, aslında atı olmayan faytona benzeyen arabanın ilk halinden şuan ki halini bir düşünün.  Teknoloji ile birlikte gelen yenilikler, rekabet gücü bizleri nerelere getirdi. Yaratıcılık diğer bir deyimle inovasyon, araçları birleştirip daha faydalı amaçlar haline getirebilmektir. Günümüzde ise başarı tüm bunları teknoloji ile harmanlayabilmektir.

 

Firmaların çoğu; Ne yapması gerektiğini iyi bilir, Nasıl yapılacağını da çok iyi bilir ama Neden yaptığını sadece başarılı firmalar bilir

Bir araya gelinerek kurulan işleri, yapılan özverili çalışmaları dolayısıyla aile şirketlerini önemsiyorum. Müşterilerinizi iyi tanımalısınız. Artık mal değil verilen hizmet daha önemli olacak. Tüketici nelere ulaşıyor iyi bilmelisiniz. Müşteri sizlerden konfor isteyecek geleneksel değil teknolojik şeyler bekleyecek. Farklı ve nitelikli olmalı aynı zamanda değişimi ve interneti iyi okumalısınız, yani işlerin gittiği noktaları iyi okumalı, nasıl ve nereye evirildiğine iyi bakmalısınız. Öleceğini bilen tek varlık biziz işte bu yüzden strateji yalnızca insana hastır. Değişimden korkmayın, hayatımız ve bekamızı değişime borçluyuz. Teknoloji bize yeni işler fırsatlar sağlıyor onlardan nasıl sebeplenebiliriz bunları düşünerek yarının dünyasına hazırlanabilmeliyiz.

İçinde bulunduğumuz teknoloji çağının insan hayatına sağladığı faydaları sunumunda yer alan birçok örnek video ile üyelerimize aktaran Sayın M. Serdar KUZULOĞLU seminer sonrasında üyelerimizin ve davetlilerimizin sorularını yanıtladı. Başkanımız Sayın Rahmi KULA ise kendisine günün anısına plaket hediye etti.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya