Balıkesir Milletvekilleri BAGİAD'ı Ziyaret Etti

Sosyal Medyada Paylaş

Balıkesir Milletvekilleri BAGİAD'ı Ziyaret Etti

Balıkesir AK Parti Milletvekilleri Av. Belgin Uygur ve Dr. Mustafa Canbey 3 Şubat Pazartesi günü BAGİAD’ı ziyaret ettiler.

Yapılan ziyarette öncelikle, önceki gün İdlib’te rejim unsurları tarafından yapılan yoğun topçu atışları sonucunda şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’ta rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar dileyerek, bir daha böyle bir acı yaşanmaması konusunda temennide bulunuldu.

Karşılıklı tanışmanın ardından Başkan Emrah Bilcanlı kısaca dernek ve faaliyetlerinden bahsetti.  

Ülke gündem ve ekonomisine dair değerlendirmelerde bulunulan ziyarette; geçmişte pek çok kriz ve zorlu dönemin başarılı bir şekilde atlatılarak daha güçlü bir ekonomiyle mevcut duruma gelindiğinin altını çizen Belgin Uygur; Bizler zor bir coğrafyadayız ve son dönemde yaşanan olaylardan dolayı da zor zamanlardan geçiyoruz. Dünyanın en büyük ekonomisi tarafından hedef alındığımız şu günlerde malumunuz ki ticaretimizi canlandıran İran, Irak, Mısır ve Suriye gibi ülkeler şuan yangın yeri. Fakat milletimizin dirayetli duruşu sayesinde tüm olumsuzluklara rağmen yıkılmadan ayakta duran bir ülkeyiz. İnşallah içinde bulunduğumuz süreci en kısa sürede atlatacağız. dedi.

Türkiye’nin 2018’in ortasından başlayarak 2019’un sonuna kadar iç ve dış sebeplerden dolayı çok yoğun ve zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Başkan Emrah Bilcanlı ise; Son iki yılda yaşadığımız olaylara rağmen alınan sıkı önlemlerle faiz oranları %40lardan %10lara kadar tahmin edildiğinden daha kısa bir sürede düştü. Şuan ki piyasanın en büyük sorunu nakit sıkıntısıdır. İnşaat ve otomotiv sektörlerine verilen desteklerle bununda kısa zamanda aşılacağına inanıyoruz. Amerikan merkez bankasının son zamanlarda piyasaya sürdüğü ve süreceği 750 milyar dolar civarındaki paradan Türkiyeye sıcak ve soğuk yatırım olarak para girişi sağlayabilirsek, ülke ekonomimizin daha iyi duruma geleceğine inanıyoruz. Bunun yanında Çin deki corona virüsünden dolayı yaşanan krizin ülkemiz tarafından fırsata çevrilmesi gerektiğini de düşüyorum. Avrupa ile daha sıkı ilişkiler kurarak bu krizi fırsata çevirebiliriz. Avrupanın ve Dünyanın en iyi tedarikçilerinden biri olabiliriz. Birlikte hareket edersek yapamayacağımız hiçbir şey yok, yeter ki bizler iş dünyası olarak çok iyi kenetlenelim ve arkamızdan alacağımız destek rüzgârını hissedebilelim. dedi.

Türkiye’nin bulunduğu konumdan dolayı çok şanslı olduğunu ve Dünya’nın her yerini etkileyebildiğini söyleyen Mustafa Canbey ise;   dedi.

Balıkesir OSB’nin genişletilmesi, OSB’deki arıtma tesisinin büyütülmesi ile Yörsan ve hızlı trenin getirilmesi hakkındaki gelişmelerin sorulması üzerine; OSB’nin genişletilmesi ile ilgili olumlu çalışmaların sürdürüldüğü, sanayiye yapılacak yatırımların artmasıyla paralel olarak alım gücünün artacağı akabinde ekonominin de giderek canlanacağı vurgulandı. Yörsan ile ilgili olarak kurulan temas ve çalışmalar sonucunda olumlu gelişmelerin yaşandığı, şehrin dinamiği halinde olan kuruluşun tekrar iş dünyasına kazandırılması için her türlü gayretin gösterildiği aktarıldı.

Hızlı tren hattının Bandırmadan-Balıkesir’ e doğru uzatılması konusunu yakından takip ettiklerini belirten Mustafa Canbey, üst makamlar ile sürekli diyalog halinde olduklarını ve görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini ifade etti.

Kendiliğinden marka olmuş birçok ürünün bulunduğu kentimizde son dönemde eksikliğinin fazlasıyla hissedildiği peynir müzesinin kurulması ve fuar alanlarının oluşturulması için bir an önce gerekli çalışmalara başlanması gerektiği yönünde ortak görüş bildirildi.

Balıkesir’i etkileyecek her türlü konuda siyasetin bir kenara bırakılarak asgari müşterekte buluşulmasının önemine değinildiği ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya