OSB’den BAGİAD Ziyareti

Sosyal Medyada Paylaş

OSB’den BAGİAD Ziyareti

Balıkesir OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki, Müteşebbis Heyet üyeleri Ahmet Şen ve Adnan Çelebi ile Balıkesir Organize Sanayi Müdürü (BALOSB) Mesut Eray 29 Ocak Çarşamba günü BAGİAD’ı ziyaret etti.

Balıkesir sanayisinin gelişmesi, istihdamın ve ihracatın artırılması başta olmak üzere Balıkesir OSB’ de gelişen yatırım olanakları, eklenecek yeni etaplar ve gümrük ile ilgili bilgilendirme yapılarak değerlendirmelerde bulunulan ziyarette bütçenin daha ergonomik kullanılması adına aynı anda  büyüme değil de etaplar halinde büyüme yönetimini seçtiklerini belirten BALOSB Müdürü Mesut Eray ” 1. Etap 156 hektar,2. Etap 320 hektar ve 3. Etap yaklaşık 268 hektar civarında. Mevcut OSB’ nin %100’ ü dolu ve yeni eklenen 1. Etabın ise %99’ u  kamulaştırıldı. 1-2 haftaya genel toplam imar planımızı bakanlığa sunup onay aldıktan sonra parselizasyon kısmına geçerek tekrar onaya sunacağız. 1. Etabın alt yapı projeleri şuan hazırlanıyor. Bittiğinde Mart ayında altyapı ihalelerine çıkılacak ve yıl sonuna kadar tüm altyapısı hazırlanmış olarak belirlenen m2 fiyatlarına göre nakit ya da taksitlendirme yapılarak yatırımcı sanayicimizin hizmetine sunmuş olacağız. “ dedi.

OSB’ de gümrüğün kurulması ile ilgili de açıklamada bulunan Eray, konuyla ilgili 2 yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini, nihayetinde bakanlıktan onay geldiğini ve projenin ihaleye çıkarıldığını aktararak projenin onaylanması durumunda Balıkesir’in ,Bursa OSB’ den sonra  gümrüğü içinde bulunan ikinci şehir olacağını, en geç 2021 Mart ayında açılmasını planlanan gümrüğün yalnızca OSB için bir yatırım değil Balıkesir ve ilçelerinin kullanabileceği bir alan haline geleceğini ve bu anlamda başarı sağlanabilirse lojistik köy tam manasıyla anlam kazanacağını dile getirdi.

OSB’ye açılacak yeni yollar, sosyal alanlar, restoranlar, park alanları, helikopter pisti ve Meslek Liseleri gibi birçok alanın hizmete girmesiyle birlikte 24 saat yaşayan bir OSB’nin Balıkesir’i beklediğinin altını çizen Eray, 2 yıldır uğraşılan 10.000 metre küplük su arıtma tesisi projesinin de bakanlığa teslim ettiklerinden bahsetti.

BALOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki ise bölge hakkında çeşitli konulara değinirken, OSB’ de yer alacak yatırımcı sektörler için belirlenen kriterlerin neler olduğu sorusuna ise başvuruların öncelikle mevzuat sınırları çerçevesinde değerlendirildiğini, mevzuata uygun olanların ayrıca kurumsallık, çevre etkileri, altyapı durumu ile OSB’nin ilgili sektöre olan uyumluluğu gibi konularda da müteşebbis heyeti tarafından detaylı bir şekilde incelenerek sonrasında onay verildiğini söyledi.

Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Emrah Bilcanlı ise,” Balıkesir iş dünyası olarak, OSB adına yapılan çalışmalardan dolayı oldukça mutluyuz. Ortak platformda buluşarak, bir araya gelinerek daha etkin ve hızlı şekilde sonuçlar alınabileceğini düşünüyorum. OSB Yönetimi olarak sürdürdüğünüz başarılı çalışmalarınızdan dolayı dernek üyelerimiz adına sizleri tebrik ediyorum.“ dedi.

Karşılıklı iyi dilek ve temennilerin iletilmesinin ardından ziyaret sona erdi.

© 2012 TUGİK | Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu. Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım My Medya